SQUASHTIP 8

De squashtips die je op SquashWeb kunt lezen zijn afkomstig van Babette Hoogendoorn van Kydos.nl. Babette is ex-international en zevenvoudig Nederlands kampioene. Ze is een aantal jaren werkzaam geweest als bondscoach en heeft alle nationale teams getraind.

Babette over de squashtips: "Het is voor mij een uitdaging om mijn ervaring en enthousiasme over het squashspel met zoveel mogelijk mensen te delen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat een kleine tip al meteen tot veel meer squashplezier leidt en wie wil dat niet? Ben je nieuwsgierig naar meer en wil je de tips in praktijk oefenen, dan kun je overwegen om deel te nemen aan één van mijn workshops."

Babette Hoogendoorn

DE SQUASHTIPS

#8: Voetenwerk

#7: De boast

#6: Service return

#5: Service

#4: Solo practice

#3: Slagbeweging forehand- en backhandlengte

#2: De grip en racketpositie

#1: Kijk naar de bal!

Dé squashtips lees je op www.squashweb.nl

 

Voetenwerk

Dit keer gaat de squashtip over het voetenwerk. Goed voetenwerk is een enorm belangrijk onderdeel van squash en het is gelukkig heel goed te trainen.

Wanneer je vanaf de T naar de voormuur beweegt, hoor je bij het spelen van een forehand met je linkervoet uit te stappen. Op de backhandkant stap je uit met je rechtervoet. Let hierbij op dat je je 'uitstapvoet' zoveel mogelijk naar de voormuur richt - en dus niet naar de zijmuur. Hierdoor heb je minder passen nodig naar de bal en bovendien ben je beter in balans.

Wanneer je in de richting van de achtermuur beweegt, hou dan je borst gericht op de zijmuur - en niet op de achtermuur. Hierdoor beweeg je op een veel efficiëntere manier naar en van de bal. Tevens stelt dit je in staat je ogen beter op de bal te houden.

Voor nóg efficiënter voetenwerk, kun je het volgende oefenen. Trek de lijnen van de kleine servicebox denkbeeldig door naar voren en naar achteren. Zorg dat je altijd langs deze lijnen beweegt. Bij voorkeur kom je nooit met meer dan één voet over die lijnen.
Het is leerzaam om topsquashers in beweging te bestuderen. Kijk eens naar hoe ze hun voeten positioneren en hoe ze volgens de denkbeeldige lijnen bewegen. Dit is ook waardoor topsquashers naar de bal lijken te wandelen in plaats van te rennen. Wanneer je dit onder de knie krijgt, zul je merken dat je veel meer tijd hebt om naar de bal te komen, waardoor je meer opties hebt om de bal te slaan.

Extra tip: Om je voetenwerk te oefenen zou je de hierboven beschreven looppatronen kunnen oefenen zonder bal. Je doet dit een vooraf bepaald aantal minuten achterelkaar, eventueel een paar keer met pauzes ertussen. In squash wordt dit "ghosting" genoemd.

 

Veel plezier met deze squashtip!

Wil je meer informatie over bovenstaande squashtip, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website:
www.kydos.nl


 

Kydos werkt!

De Kydos-aanpak is uniek. Met waardering voor zowel de mentale als de lichamelijke aspecten ontdek je met Kydos zelf je verbeterpunten. Squashtraining is een onderdeel van Kydos, maar tevens omvat Kydos life coaching in de vorm van gesprekken. Introspectie gecombineerd met lichaamsbeweging. Al bewegend, sportend, laat Babette je zelf ervaren waar je blokkades - en dus oplossingen zitten.

De doelen van Kydos:


- Verhoging persoonlijke effectiviteit
- Bewustwording van eigen patronen
- Zelfrespect
- Versterkt zelfbeeld
- Teambuilding

Je omgeving kun je vaak niet of moeilijk veranderen, maar de wijze waarop je ermee omgaat wel.
Kydos contact
Babette Hoogendoorn

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.