SQUASHTIP 6

De squashtips die je op SquashWeb kunt lezen zijn afkomstig van Babette Hoogendoorn van Kydos.nl. Babette is ex-international en zevenvoudig Nederlands kampioene. Ze is een aantal jaren werkzaam geweest als bondscoach en heeft alle nationale teams getraind.

Babette over de squashtips: "Het is voor mij een uitdaging om mijn ervaring en enthousiasme over het squashspel met zoveel mogelijk mensen te delen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat een kleine tip al meteen tot veel meer squashplezier leidt en wie wil dat niet? Ben je nieuwsgierig naar meer en wil je de tips in praktijk oefenen, dan kun je overwegen om deel te nemen aan één van mijn workshops."

Babette Hoogendoorn

DE SQUASHTIPS

#8: Voetenwerk

#7: De boast

#6: Service return

#5: Service

#4: Solo practice

#3: Slagbeweging forehand- en backhandlengte

#2: De grip en racketpositie

#1: Kijk naar de bal!

Dé squashtips lees je op www.squashweb.nl

 

Service return

Bij het ontvangen van de service is het essentieel dat je vanaf het begin de bal volgt. Kijk dus naar hoe je tegenstander opslaat en kijk niet naar de voormuur. Hierdoor heb je meer tijd om de bal in te schatten en goed te retourneren.

Om de service te retourneren kies je in de meeste gevallen positie op ongeveer een halve meter achter de zijlijn van de kleine servicebox.
Hou het racket klaar in slagpositie. Hierdoor heb je meer rust om de bal die van de zijmuur afkomt terug te slaan. Let hierbij op dat je niet te snel naar de bal toegaat maar dat je de bal naar je toe laat komen, dus van de zijmuur af laat komen.
Wordt de bal door het midden gespeeld, dan heb je met een goede voorbereiding voldoende tijd om je racket naar de andere kant te draaien en vervolgens een let te vragen.

Bij het retourneren van de service moet je altijd proberen te volleren. Deze volley kan zowel op lengte als cross worden gespeeld. Plaats de bal in principe zo´n 2 meter boven de middellijn. Hiermee dwing je je tegenstander naar achteren waardoor je het initiatief behoudt.
Als variatie kun je de bal natuurlijk af en toe kort spelen, maar doe dit niet te vaak.

 

Veel plezier met deze squashtip!

Wil je meer informatie over bovenstaande squashtip, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website:
www.kydos.nl


 

Kydos werkt!

De Kydos-aanpak is uniek. Met waardering voor zowel de mentale als de lichamelijke aspecten ontdek je met Kydos zelf je verbeterpunten. Squashtraining is een onderdeel van Kydos, maar tevens omvat Kydos life coaching in de vorm van gesprekken. Introspectie gecombineerd met lichaamsbeweging. Al bewegend, sportend, laat Babette je zelf ervaren waar je blokkades - en dus oplossingen zitten.

De doelen van Kydos:


- Verhoging persoonlijke effectiviteit
- Bewustwording van eigen patronen
- Zelfrespect
- Versterkt zelfbeeld
- Teambuilding

Je omgeving kun je vaak niet of moeilijk veranderen, maar de wijze waarop je ermee omgaat wel.
Kydos contact
Babette Hoogendoorn

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.