SQUASHTIP 1

De squashtips die je op SquashWeb kunt lezen zijn afkomstig van Babette Hoogendoorn van Kydos.nl. Babette is ex-international en zevenvoudig Nederlands kampioene. Ze is een aantal jaren werkzaam geweest als bondscoach en heeft alle nationale teams getraind.

Babette over de squashtips: "Het is voor mij een uitdaging om mijn ervaring en enthousiasme over het squashspel met zoveel mogelijk mensen te delen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat een kleine tip al meteen tot veel meer squashplezier leidt en wie wil dat niet? Ben je nieuwsgierig naar meer en wil je de tips in praktijk oefenen, dan kun je overwegen om deel te nemen aan één van mijn workshops."

Babette Hoogendoorn

DE SQUASHTIPS

#8: Voetenwerk

#7: De boast

#6: Service return

#5: Service

#4: Solo practice

#3: Slagbeweging forehand- en backhandlengte

#2: De grip en racketpositie

#1: Kijk naar de bal!

Dé squashtips lees je op www.squashweb.nl

 

Kijk naar de bal!

Goed kijken naar de bal is essentieel om het squashspel te leren beheersen.

Het is opvallend dat beginners en recreanten de bal tijdens het spel niet volgen. Met name als de bal naar achteren wordt gespeeld en hen passeert, kijken ze naar de voormuur en volgen de bal niet. Het gevolg is dat deze spelers onrustig worden, ze moeten immers de hele voormuur in de gaten houden en heel snel reageren wanneer de bal daar 'ineens' verschijnt.

Oefening:
Probeer de bal te volgen bij het inspelen, zo kun je voor jezelf achterhalen of je de bal goed blijft volgen.


Lengte-boast: één speler staat op de T, de ander staat achterin de baan. Degene die achter in de baan staat begint met een forehand boast en diegene die op de T staat speelt deze bal vervolgens recht naar achteren, waarna de andere speler een backhand boast speelt. Deze oefening is heel geschikt om te achterhalen of je de bal goed volgt.

Voor competitiespelers lijkt het kijken naar de bal een vanzelfsprekendheid. Echter, hoe goed kijk je werkelijk naar de bal? Pas als je écht goed kijkt krijg je rust en controle over het spel.

We weten allemaal dat we in een wedstrijd soms het spoor bijster zijn, dat het spel te snel lijkt te gaan. Het gevolg is dat we steeds meer gaan jagen en rennen en de wedstrijd niet (meer) controleren. De eerste stap om weer grip te krijgen op het spel is om je te concentreren op de bal.

Het is moeilijk om dit toe te passen in een wedstrijd en daarom zul je het moeten oefenen in een training. Als je dit regelmatig doet, dan kun je het toepassen in wedstrijden. Je zult merken dat het focussen op de bal je concentratie enorm verhoogt en de rust in je spel terugbrengt.

Oefening:
Probeer bij een relatief simpele oefening als lengte-boast jezelf te focussen op de gele stippen van het balletje. In het begin merk je dat dit heel moeilijk is, maar als je blijft oefenen zul je zien dat het werkt en dat je meer rust krijgt op de baan.

 

Veel plezier met deze squashtip!

Wil je meer informatie over bovenstaande squashtip, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website:
www.kydos.nl


 

Kydos werkt!

De Kydos-aanpak is uniek. Met waardering voor zowel de mentale als de lichamelijke aspecten ontdek je met Kydos zelf je verbeterpunten. Squashtraining is een onderdeel van Kydos, maar tevens omvat Kydos life coaching in de vorm van gesprekken. Introspectie gecombineerd met lichaamsbeweging. Al bewegend, sportend, laat Babette je zelf ervaren waar je blokkades - en dus oplossingen zitten.

De doelen van Kydos:


- Verhoging persoonlijke effectiviteit
- Bewustwording van eigen patronen
- Zelfrespect
- Versterkt zelfbeeld
- Teambuilding

Je omgeving kun je vaak niet of moeilijk veranderen, maar de wijze waarop je ermee omgaat wel.
Kydos contact
Babette Hoogendoorn

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.