SQUASHTIP 4

De squashtips die je op SquashWeb kunt lezen zijn afkomstig van Babette Hoogendoorn van Kydos.nl. Babette is ex-international en zevenvoudig Nederlands kampioene. Ze is een aantal jaren werkzaam geweest als bondscoach en heeft alle nationale teams getraind.

Babette over de squashtips: "Het is voor mij een uitdaging om mijn ervaring en enthousiasme over het squashspel met zoveel mogelijk mensen te delen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat een kleine tip al meteen tot veel meer squashplezier leidt en wie wil dat niet? Ben je nieuwsgierig naar meer en wil je de tips in praktijk oefenen, dan kun je overwegen om deel te nemen aan één van mijn workshops."

Babette Hoogendoorn

DE SQUASHTIPS

#8: Voetenwerk

#7: De boast

#6: Service return

#5: Service

#4: Solo practice

#3: Slagbeweging forehand- en backhandlengte

#2: De grip en racketpositie

#1: Kijk naar de bal!

Dé squashtips lees je op www.squashweb.nl

 

Solo practice

Dit keer wil ik jullie laten kennismaken met de solo practice, letterlijk vertaald "alleen oefenen". Het is heel nuttig om regelmatig alleen te oefenen om je spel te verbeteren. Hoe vaker je de bal naar hetzelfde punt kunt spelen hoe beter je balcontrole. Tevens helpt het ook je techniek te verbeteren omdat je je aandacht er volledig op kunt richten.

Om de uitdaging wat te vergroten heb ik een sheet ontwikkeld met daarop 15 oefeningen die je binnen een bepaalde tijd moet halen. Er zijn in totaal 16 nivo's.

Hieronder staan de eerste zes oefeningen die volledig zijn gericht op het oefenen van een goede lengte met als doel balcontrole en techniek te verbeteren. Het verhoogt tevens je concentratie omdat je iedere oefening foutloos moet afronden voordat je aan de volgende oefening mag beginnen.

 

Oefeningen Nivo 1 Nivo 2 Nivo 3 Nivo 4 Nivo 5 Nivo 6 Nivo 7 Nivo 8
1. Sla bal in kleine servicebox, forehand 5 7 9 11 13 15 17 19
2. Sla bal in of achter servicebox, forehand 10 12 14 16 18 20 22 24
3. Sla bal achter servicebox, forehand 5 7 9 11 13 15 17 19
4. Sla bal in kleine servicebox, backhand 5 7 9 11 13 15 17 19
5. Sla bal in of achter servicebox, backhand 10 12 14 16 18 20 22 24
6. Sla bal achter servicebox, backhand 5 7 9 11 13 15 17 19
Tijd: 10 min 12 min 14 min 16 min 18 min 20 min 22 min 24 min

 

Als je alle oefeningen wil hebben in een Excel-spreadsheet, klik dan hier.

 

Veel plezier met deze squashtip!

Wil je meer informatie over bovenstaande squashtip, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website:
www.kydos.nl


 

Kydos werkt!

De Kydos-aanpak is uniek. Met waardering voor zowel de mentale als de lichamelijke aspecten ontdek je met Kydos zelf je verbeterpunten. Squashtraining is een onderdeel van Kydos, maar tevens omvat Kydos life coaching in de vorm van gesprekken. Introspectie gecombineerd met lichaamsbeweging. Al bewegend, sportend, laat Babette je zelf ervaren waar je blokkades - en dus oplossingen zitten.

De doelen van Kydos:


- Verhoging persoonlijke effectiviteit
- Bewustwording van eigen patronen
- Zelfrespect
- Versterkt zelfbeeld
- Teambuilding

Je omgeving kun je vaak niet of moeilijk veranderen, maar de wijze waarop je ermee omgaat wel.
Kydos contact
Babette Hoogendoorn

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.