SQUASHTIP 3

De squashtips die je op SquashWeb kunt lezen zijn afkomstig van Babette Hoogendoorn van Kydos.nl. Babette is ex-international en zevenvoudig Nederlands kampioene. Ze is een aantal jaren werkzaam geweest als bondscoach en heeft alle nationale teams getraind.

Babette over de squashtips: "Het is voor mij een uitdaging om mijn ervaring en enthousiasme over het squashspel met zoveel mogelijk mensen te delen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat een kleine tip al meteen tot veel meer squashplezier leidt en wie wil dat niet? Ben je nieuwsgierig naar meer en wil je de tips in praktijk oefenen, dan kun je overwegen om deel te nemen aan één van mijn workshops."

Babette Hoogendoorn

DE SQUASHTIPS

#8: Voetenwerk

#7: De boast

#6: Service return

#5: Service

#4: Solo practice

#3: Slagbeweging forehand- en backhandlengte

#2: De grip en racketpositie

#1: Kijk naar de bal!

Dé squashtips lees je op www.squashweb.nl

 

De beweging voor de squashslag komt uit je arm en niet uit de pols

De vorige keer heb ik uitleg gegeven over de grip en de racketpositie. In deze tip zal ik nader ingaan op de slagbeweging van een forehand- en backhandlengte.

De slag
In de komende tips zal ik nader ingaan op de techniek van de verschillende slagen. Nu beperk ik me tot de beginzwaai en de uitzwaai. Laat ik beginnen met de tip dat de slag niet uit de pols komt, maar dat je slag meer uit je schouder komt, je gebruikt dus je hele arm. De beginzwaai begint hoog en je houdt hierbij het blad open. Ter controle zou je een muntstuk op het blad kunnen leggen en bij de beginzwaai zou deze op het blad moeten blijven liggen. Vervolgens laat je het racket als het ware vallen en de uitzwaai is weer hoog. Vaak ligt de nadruk op de beginzwaai, maar de uitwaai is net zo belangrijk. Een goede uitzwaai geeft niet alleen goede sturing aan de bal, maar bovendien zorgt het ook weer voor een goede beginzwaai. Probeer je niet al te veel te focussen op je slag maar meer op waar je de bal op de voormuur slaat. Als je de bal net boven de middenlijn speelt zal je merken dat de slag makkelijker is.

Extra tip: let erop dat je de elleboog bij de beginzwaai zo dicht mogelijk bij het lichaam houdt.

Oefening:

Je kunt de slag oefenen zonder bal. Ga op de T staan en kijk naar de voormuur. Hou je racket in forehandpositie. Stap naar voren en maak de slagbeweging. Je gebruikt nu de uitzwaai voor de beginzwaai om een backhand te slaan, door vervolgens naar de achtermuur te kijken. Herhaal dit meerdere malen.

 

Veel plezier met deze squashtip!

Wil je meer informatie over bovenstaande squashtip, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website:
www.kydos.nl


 

Kydos werkt!

De Kydos-aanpak is uniek. Met waardering voor zowel de mentale als de lichamelijke aspecten ontdek je met Kydos zelf je verbeterpunten. Squashtraining is een onderdeel van Kydos, maar tevens omvat Kydos life coaching in de vorm van gesprekken. Introspectie gecombineerd met lichaamsbeweging. Al bewegend, sportend, laat Babette je zelf ervaren waar je blokkades - en dus oplossingen zitten.

De doelen van Kydos:


- Verhoging persoonlijke effectiviteit
- Bewustwording van eigen patronen
- Zelfrespect
- Versterkt zelfbeeld
- Teambuilding

Je omgeving kun je vaak niet of moeilijk veranderen, maar de wijze waarop je ermee omgaat wel.
Kydos contact
Babette Hoogendoorn

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.