SQUASHTIP 7

De squashtips die je op SquashWeb kunt lezen zijn afkomstig van Babette Hoogendoorn van Kydos.nl. Babette is ex-international en zevenvoudig Nederlands kampioene. Ze is een aantal jaren werkzaam geweest als bondscoach en heeft alle nationale teams getraind.

Babette over de squashtips: "Het is voor mij een uitdaging om mijn ervaring en enthousiasme over het squashspel met zoveel mogelijk mensen te delen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat een kleine tip al meteen tot veel meer squashplezier leidt en wie wil dat niet? Ben je nieuwsgierig naar meer en wil je de tips in praktijk oefenen, dan kun je overwegen om deel te nemen aan één van mijn workshops."

Babette Hoogendoorn

DE SQUASHTIPS

#8: Voetenwerk

#7: De boast

#6: Service return

#5: Service

#4: Solo practice

#3: Slagbeweging forehand- en backhandlengte

#2: De grip en racketpositie

#1: Kijk naar de bal!

Dé squashtips lees je op www.squashweb.nl

 

Boast

De boast is een slag waarbij je gebruik maakt van de zijmuren. De boast kan op twee manieren worden gespeeld, zowel verdedigend als aanvallend.

De hiernavolgende beschrijvingen van een boast gelden voor rechtshandige spelers. Voor linkshandigen is alles uiteraard omgekeerd.

De verdedigende boast wordt meestal van achteruit de baan gespeeld. Het is daarbij van belang dat je naar de bal blijft kijken en ook dat je niet te ver de hoek inloopt zodat je genoeg ruimte hebt om te slaan. Het voordeel van een goede positie ten opzichte van de bal is dat je de boast laag kunt spelen waardoor hij moeilijker wordt voor de tegenstander.

Voor het spelen van een forehandboast draai je de linkerschouder in naar de zijmuur en stap je in met je linkervoet waarna je de bal slaat.
Sommige spelers hebben moeite met de plek waar ze de bal op de zijmuur moeten slaan. Een tip is dat je de bal in gedachten op de baan ernaast rechtsvoor in de hoek slaat.
Bij een ideale boast komt de bal links voorin op de voormuur waarna hij dicht bij de zijmuur stuit.

Bij een backhandboast draai je de rechterschouder in en stap je met rechts in. De bal eindigt rechts voorin.

De aanvallende boast gebruik je wanneer je je vóór je tegenstander bevindt. De bal moet snel worden gespeeld en op dezelfde wijze als de verdedigende boast. Het enige verschil is dat je de bal voor je neemt, in plaats van achter je.
De bal komt ongeveer in het midden van de voormuur uit in plaats van in de hoek.

 

Veel plezier met deze squashtip!

Wil je meer informatie over bovenstaande squashtip, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website:
www.kydos.nl


 

Kydos werkt!

De Kydos-aanpak is uniek. Met waardering voor zowel de mentale als de lichamelijke aspecten ontdek je met Kydos zelf je verbeterpunten. Squashtraining is een onderdeel van Kydos, maar tevens omvat Kydos life coaching in de vorm van gesprekken. Introspectie gecombineerd met lichaamsbeweging. Al bewegend, sportend, laat Babette je zelf ervaren waar je blokkades - en dus oplossingen zitten.

De doelen van Kydos:


- Verhoging persoonlijke effectiviteit
- Bewustwording van eigen patronen
- Zelfrespect
- Versterkt zelfbeeld
- Teambuilding

Je omgeving kun je vaak niet of moeilijk veranderen, maar de wijze waarop je ermee omgaat wel.
Kydos contact
Babette Hoogendoorn

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.