In alle vroegte liep squash Delft al snel vol, langzaamaan druppelde de eerste amateurs het squashcentrum aan de brasserskade binnen om zich te melden. Een record van 104 deelnemers in diverse categorien, met als afsluitende hoogtepunt de PSA finale vanavond om 18.30 uur.

Vooraf aan de finale, warden eerste de halve finales afgewerkt. Titelverdediger Meguid, trad aan tegen de halve finalist van 2008 en 2009, Finitsis. Deze zeer spannende wedstrijd had eigenlijk twee winnaars moeten geven. De topfitte Finitsis liep regelmatig de boomlange Meguid in de weg en andersom. Een officiele waarschuwing aan het adres van Meguid in de tweede set was zelfs het gevolg.De drie sets, 14/12, 11/9 en 12/10 verraad de spanning en kon beide kanten uitgaan. Helaas trok Finitsis aan het kortste eind. Meguid is in de mogelijkheid om zijn title te prolongeren.

Meguid zou het in de finale gaan opnemen tegen de verrassende winnaar Schweertman die tegen Shuja uitermate geconcentreerd zijn zege veilig stelde. Na twee sets van 11/9, was de stand gelijk, maar net als gisteren haalde Schweertman een extra tandje van zolder en haalde de derde set met 11/7 binnen. Dat was ogenschijnlijk de trigger voor Schweertman om ook de vijfde set naar zich toe te trekken en met winst zich kan voorbereiden op de finale later vandaag.

Schweertman scoorde in de finale zeer makkelijk enkele punten en nam vrij snel een voorsprong die hij door enkele fouten weer snel verloor. Meguid herpakte en liep uit tot winst in de eerste set. De tweede set ging redelijk gelijk op, maar na 5 punten demarreerde Meguid snel naar de overwinning. De derde set was een herhaling van de eerste en kon Mequid na 25 minuten ook de vierde editie van de KEAN Delft Open naar zijn hand zetten.

Uitslagen Halve Finale
Zaterdag 11.00 uur
Mequid (EGY) - Finitsis (AUS) 14-12, 11-9, 12-10

Zaterdag 12.00 uur
Schweertman (NED) - Shuja (NZL)

Finale 18.30 uur
Meguid — Schweertman 3-0 11/6, 11/5, 11/5