Een spannende ochtend vanmorgen met vele bekenden van voorgaande jaren in de Kean Delft Open 2011. Titelverdediger Meguid had een makkelijke partij tegen de Zwitser Daehler 3/0. In 15 minuten was het eerste klusje geklaard door de Eyptenaar. Het onderlinge partijtje tussen de twee Nederlanders Weenink en Travelli, die elkaar in het verleden al meerdere malen hebben ontmoet werd door Weenink in zijn voordeel beslecht. Met drie nul werd Travelli van de baan gespeeld. Weenink kan zijn voorbereidingen gaan treffen voor zijn wedstrijd tegen de titelverdediger.

De Britten Ingham en London, lieten in een energieke partij,  een knap staaltje squash zien. De score laat niet zien dat de partij door beide heren gewonnen zou kunnen worden, het was uiteindelijk Ingham die met de winst ervandoor ging.

De partij met in eerdere edities van de Kean Delft Open, finalisten (2010) Haschker (GER) en (2008 en 2009) Finitsis (AUS), werd een vrij makkelijke overwinning voor Finitsis. De nachtelijk rit uit Zwitserland brak de Duitser waarschijnlijk op, waarna hij linea recta weer terug kon.

Wilcard speler van Tour, had, tegen de als tweede geplaatste Shuja (NZL), in de eerste game een mooi vooruitzicht. Hij sloot deze echter af met een verlies van 12/10. Helaas zette dit de trend voor de rest van de wedstrijd. Shuja stelde de winst voor de wedstrijd veilig. Hij won met drie nul.

De laatste Nederlander Schweertman, mag zich voor gaan voorbereiden op de avond. Zijn wedstrijd tegen Pennell werd met 3-0 gewonnen. Pennell had het zeker de eerste twee games erg zwaar. Alhoewel de laatste game een 9/11 liet zien, kwam zijn ommekeer te laat. Schweertman bleef het initiatief nemen en kon daardoor ook zijn laatste game naar zich toetrekken.

De Brit, Ford, ook weer van de partij dit jaar, had geen kind aan de ietswat traag ogende Tjech Svec. Ford bleef de Tjech onder druk zetten. De eerste en laatste set (beide 9/11), zouden een spannende wedstrijd verraden. Niets was echter minder waar. Ook Ford kan zich voorbereiden, op een zware confrontatie met Shuja vanavond.

De laatste wedstrijd in rij was die van Samy (EGY) tegen de Brit Nightingale.

Samy was duidelijk te sterk en liet zien een potentiele finalist te zijn. In drie sets wist de Egyptenaar de winst te pakken.

Klaar voor de volgende ronde die start om 18.30 uur vanavond.