Laurens Jan Anjema is er niet in geslaagd om zijn titel te prolongeren tijdens de NFB Group International 2011 in het Canadese Montreal. In de halve finale van het PSA International 35 kampioenschap moest de toernooifavoriet donderdag (lokale tijd) opnieuw buigen voor Hisham Ashour. Het werd 7-11, 12-10, 4-11, 13-15.

De als derde geplaatste Ashour ontwikkelt zich in rap tempo tot ‘angstgegner’ voor Anjema. Van de zes duels die de twee tegen elkaar speelden, waarvan er vijf plaatsvonden in het laatste jaar, won Ashour er vijf. Alleen tijdens de Dutch Open (november 2010) wist de 28-jarige Hagenaar de Egyptenaar te verslaan. In Calgary (maart 2010), Saoedi-Arabië (december 2010), India (december 2010) en nu Montreal (maart 2011) moest de linkshandige Nederlander zijn meerdere erkennen in de balkunstenaar uit Cairo.

Anjema bezet op dit moment de twaalfde plaats op de PSA World Rankings, eind vorig jaar stond hij zelfs korte tijd in de mondiale top-10.

De finale van de NFB Group International 2011 gaat vrijdag overigens tussen Ashour, zeventiende op de wereldranglijst, en de Australiër David Palmer, de mondiale nummer dertien. Palmer, die in de halve eindstrijd Alister Walker klopte in vijf games, won vorige week ook al de Rocky Mountain Open 2011 in Calgary door in de eindstrijd Anjema te verslaan.