weenink-squashSebastiaan Weenink is zijn trip naar Australië goed begonnen. De 24-jarige squasher, die voor het eerst buiten Europa deelneemt aan een proftoernooi, won op de openingsdag van de ACT Open 2011 in Canberra beide partijen die hij speelde.

In de eerste ronde van het PSA Challenger 5 toernooi in de Australische hoofdstad was de als vijfde geplaatste Hagenaar met 11-6, 11-9, 16-14 te sterk voor de Australiër Tim Manning, een ronde later moest ook diens landgenoot Luke Sims zich gewonnen geven tegen de dadendrang van Weenink. Het werd 11-7, 11-4, 11-3 voor de Nederlandse squashinternational, die het nu zaterdag in de kwartfinale moet opnemen tegen toernooifavoriet Mike Corren.

“Two down, three to go,” was het duidelijke commentaar van Weenink, die het afgelopen jaar als een komeet omhoog is geschoten op de wereldranglijst. In januari 2010 stond de speler van HSRC De Diepput nog 418e op de PSA World Ranking, inmiddels is hij de nummer 157 van de wereld.

Na de ACT Open in Canberra reist Weenink door naar Brisbane waar hij volgende week meedoet aan de Hibiscus Garden Open 2011. Op de terugweg vanuit Australië doet de Nederlander begin april ook nog mee aan een toernooi (Buler Challenge Cup) in Hong Kong.