lj-anjema_19995Zesvoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema is woensdagavond (plaatselijke tijd) doorgedrongen tot de halve finales van de NFB Group International 2011 in Montreal. De 28-jarige squasher was net als vorige week in straight games (11-5, 11-8, 11-8) te sterk voor de Italiaan Stephane Galifi.

In de volgende ronde moet de als eerste geplaatste titelverdediger, de nummer 12 van de wereld, het donderdag opnemen tegen ‘angstgegner’ Hisham Ashour (3). Vorig jaar speelde Anjema vier keer tegen de Egyptenaar. Drie keer trok hij aan het kortste einde. Alleen tijdens de Dutch Open in Rotterdam was hij de Egyptische baltovenaar eind vorig jaar de baas. In 2006 had de Hagenaar ook al een keer verloren van Ashour.

De andere halve finale van het PSA Challenger 35 kampioenschap in Canada gaat tussen David Palmer (2) en Alister Walker. De Australiër Palmer, vorige week nog winnaar van het internationale proftoernooi in Calgary, was in 5 games te sterk voor qualifier Alan Clyne, terwijl Walker zijn Engelse landgenoot Adrian Grant (4) uitschakelde.