lj-anjema-nk09-squash-1805Laurens Jan Anjema heeft zich maandagavond (lokale tijd) in Montreal goed herpakt van zijn nederlaag in de eindstrijd van de Rocky Mountain Open 2011 twee dagen geleden. De achtentwintigjarige Hagenaar won tijdens de NFB Group International 2011 een potentieel lastige openingswedstrijd in vier games van Shahier Razik.

De als eerste geplaatste Anjema trof het niet met de loting tijdens zijn tweede opeenvolgende PSA toernooi in Canada in korte tijd. De ongeplaatste Razik behoort al jaren tot de dertig beste squashers ter wereld en is op zijn best op de warme en snelle clubbanen in Noord-Amerika. Bovendien wist de Canadees Anjema in het verleden al eens te verslaan en had de Nederlander een zware partij en reisdag in de benen.

Ondanks de negatieve voortekenen was titelverdediger Anjema niet van plan om al vroeg uitgeschakeld te worden. De linkshandige squasher speelde geduldig, was bereid diep te gaan en bleek op de belangrijke momenten mentaal ijzersterk. Na ruim anderhalf uur spelen stond er dan ook een 13-11, 12-10, 6-11, 11-4 uitslag op het scorebord in het voordeel van de Nederlander.

In de kwartfinale van het PSA Challenger 35 kampioenschap in Montreal, waar een totale prijzenpot van vijfendertigduizend Amerikaanse dollars te verdelen is, moet Anjema het voor de tweede keer in een week opnemen tegen Stephane Galifi. Vorige week in Calgary was de Hagenaar de Italiaan in de openingsronde nog eenvoudig de baas. De partij tussen Anjema en Galifi staat dinsdagavond (plaatselijke tijd) op het programma.