Bij de Almeerse squashvereniging Squashmere vonden afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren plaats in de leeftijdscategorieën onder 13, onder 17 en onder 23 jaar.

Namens de succesvolle squashclub ‘MeerSquash uit Hoofddorp veroverden Peter Fritsche en Tessa ter Sluis (wederom) een nationale squashtitel in hun leeftijdsklasse. Bij de jongens <13 jaar was Fritsche veruit de beste van de 13 kids die meededen. De Hoofddorper verloor in het gehele toernooi geen enkele game en stond in totaal slechts 28 punten af, een gemiddelde van 3 per game. In de finale versloeg hij Sven Boddeke, terwijl de eveneens uit Hoofddorp afkomstige Dylan Schreurs als derde eindigde.

Goud was er zoals verwacht ook voor Ter Sluis in de meisjes categorie onder de 17 jaar. Het toptalent was in een poule van 5 veel te sterk voor al haar concurrenten. Laura Lagerweij won zilver, Brenda Nieuwenhuis was goed voor brons. Voor Ter Sluis was het al weer de derde nationale titel die ze dit jaar veroverde. In januari was ze de sterkste tijdens de NK <19 en een maand later werd ze met eredivisionist ‘MeerSquashHeroes landskampioen in de hoogste divisie van het Nederlandse squash.

Naast Fritsche, Ter Sluis en Schreurs eindigden nog meer jeugdspelers van ‘MeerSquash op het podium in Almere. Gabi Fritsche werd tweede bij de meisjes onder 13 jaar, Cristoph Winzer, de beste squasher van ons land onder de 15 jaar, eindigde dit keer als derde in de leeftijdscategorie jongens <17 jaar en Marc ter Sluis legde eveneens beslag op een bronzen medaille bij de jongens <23.

Voor de volledige uitslagen van het NK Jeugd kunt u terecht op toernooi.nl.