De open squashkampioenschappen van Zwitserland gaan vanavond verder zonder Nederlandse inbreng. De laatste overgebleven Nederlandse squashers, Piedro Schweertman en Sebastiaan Weenink, vonden zaterdagmiddag in de kwartfinales van het Challenger 5 toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour hun Waterloo.

Schweertman moest in het Zwitserse Geneve zijn meerdere erkennen in de Duitser Jens Schoor. De 27-jarige Zeeuw had in de eerste 2 games niks in te brengen tegen de nummer 4 van de plaatsingslijst, maar draaide het spelbeeld in game 3 en 4 volledig om. In de beslissende vijfde game was Schweertman echter niet bij machte om zijn dominante spel voort te zetten. Het werd 4-11, 6-11, 11-4, 11-3, 7-11. Eind vorig jaar had de Nederlander ook al verloren van Schoor.

Ook Weenink ging onderuit tegen een hoger aangeslagen tegenstander. De Fransman Julien Balbo, tijdens de Swiss Open 2011 als eerste ingeschaald, was nog een maatje te groot voor de Haagse qualifier die dit jaar goed presteert op de PSA Word Tour. Weenink kwam niet verder dan 19 punten: 7-11, 4-11, 8-11.