Laurens Jan Anjema is hard op weg om zijn favorietenrol tijdens de Rocky Mountain Open 2011 in het Canadese Calgary waar te maken. De Nederlander bereikte vrijdagavond (lokale tijd) door een zwaarbevochten overwinning op Omar Mosaad de eindstrijd van het PSA Challenger 35 toernooi en is nog maar 1 zege verwijderd van zijn eerste internationale toernooizege in 2011.

Anjema speelde een goede partij tegen de Egyptenaar, die op de wereldranglijst 4 plaatsen lager staat (12 om 16) dan onze landgenoot. Net als in de 5 voorgaande duels tegen Mosaad, die hij allemaal won, moest de linkshandige Hagenaar hard werken om de overwinning veilig te stellen. Na winst van de eerste 2 games had Anjema in het derde bedrijf geen weerwoord op het powerspel van zijn tegenstander laten. De Nederlands kampioen herpakte zich echter in game 4, waardoor zich een spannende en zenuwslopende partij ontspon. De Nederlands kampioen was hierin uiteindelijk de sterkste. Met een prachtige ‘nick shot’ maakte hij het karwei na ruim een uur spelen af. Het werd uiteindelijk 11-7, 11-9, 6-11, 13-11.

In de eindstrijd, zijn 26e op de PSA World Tour, moet Anjema het opnemen tegen David Palmer, de nummer 2 van de plaatsingslijst. De voormalige wereldkampioen uit Australië was net iets sterker dan de jonge Zwitser Nicolas Mueller: 9-11, 12-10, 12-10, 11-4. Anjema en Palmer, momenteel de nummer 13 van de wereld, speelden 2 keer eerder tegen elkaar in het internationale profcircuit. Beide keren won de ‘Aussie’, die in 2001 en 2006 de mondiale ranglijst korte tijd aanvoerde en in zijn illustere loopbaan 2 wereldtitels veroverde.

De finale van de Rocky Mountain Open 2011 wordt zaterdagavond (lokale tijd) gespeeld. Meer informatie is te vinden op www.squashinfo.com of www.squashsite.co.uk.