Het is Laurens Jan Anjema zaterdagavond (lokale tijd) niet gelukt om zijn elfde proftitel te veroveren. De 28-jarige squasher ging in de finale van de Rocky Mountain Open 2011 na een marathonpartij onderuit tegen David Palmer. De twee voorgaande ontmoetingen op de proftoer had Anjema ook al verloren van de Australiër.

De als eerste geplaatste Nederlander begon slecht aan het duel met de tweevoudig wereldkampioen, die in het Canadese Calgary als tweede was ingeschaald. Na verlies van de openingsgame nam Anjema echter het heft in handen, waardoor hij het tweede en derde bedrijf met overmacht naar zich toe trok. In de vierde game haperde de motor van de linkshandige Hagenaar. De ervaren Palmer, inmiddels de nummer dertien van de wereld, bracht het tempo omlaag en gebruikte al zijn ervaring om de partij met succes te doen kantelen. Anjema kon het tij niet meer keren en moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de voormalig nummer één van de wereld: 7-11, 11-5, 11-4, 7-11, 6-11.

Voor Anjema was het de 26e keer dat hij in de finale stond van een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. Palmer speelde zijn 54e finale. Met zijn finaleplaats verdiende de zesvoudig Nederlands kampioen 405 punten voor de wereldranglijst en een cheque van vierduizend Amerikaanse dollar. De Australiër mag ruim $5.800 bijschrijven op zijn rekening.

Lang krijgt Anjema, de mondiale nummer twaalf, niet de kans om te treuren over zijn nederlaag. Maandag begint hij al weer aan de National Bank Financial Group International 2011 in Montreal, een toernooi dat hij vorig jaar wist te winnen. De titelverdediger begint met een duel tegen de Canadees Shahier Razik. Ook Palmer doet mee aan het PSA International 35 toernooi in Canada. Hij is wederom als tweede gerangschikt.