squashdamesDe onzekere voorbereiding van het damesteam van Squash Almere doet niets af aan het enthousiasme waarmee het team aan de competitie in de eredivisie gaat beginnen. Door het wegvallen van de hoofdsponsor leek naast het herenteam ook het damesteam ter ziele te gaan. Een aantal sterke speelsters besloot hierop de club te verlaten. De damesploeg bleef echter toch gehandhaafd. ,,We hebben zelf naar sponsors gezocht en gelukkig gevonden'', vertelt Ilona Lagerweij.

Bron: Almere Vandaag

De talentvolle Almeerse speelster is één van de pijlers van het nieuwe team, dat bovenal een Almeers gezicht moet krijgen. ,,Vooral het vertrek van Natalie Grinham is natuurlijk vervelend. We begrijpen het echter wel. De onzekerheid was voor haar niet echt uitnodigend om door te gaan'', zo omschrijft de Almeerse het vertrek van de nummer één van het damesteam. ,,We gaan nu spelen met Margriet Huisman, Daphne Albeda Jelgersma, Laura Lagerweij, Liesbeth Dries, mijzelf en nog één nieuwe speelster.''

Het eerste damesteam van Squash Almere had de uitbreiding met twee speelsters hard nodig. Zeker na het vertrek van Grinham was de basis te smal. ,,Op dit moment heb ik bijvoorbeeld een vervelende blessure aan mijn scheenbeen. Die is ontstaan door overbelasting. Ik hoop de start van de competitie te halen'', aldus de jeugdige squashster.

De nieuwe teammanager Frans Hilgevoord is optimistisch over de kansen van zijn ploeg. ,,Ik ben blij dat we nu zekerheid hebben en met dit team de competitie in kunnen gaan, klinkt Hilgevoord opgelucht. De eredivisie voor dames is wat uitgekleed. Er zijn vijf teams die meedoen aan de competitie. ,,De bond heeft overwogen helemaal een andere opzet te kiezen en de eerste klasse breder te maken. In deze opzet zie ik ons meedoen rond plek drie'', schat de teammanager de kansen in.