Laurens Jan Anjema en Vanessa Atkinson zijn er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen tijdens de Hong Kong Open 2010. Het Nederlandse duo ging in de tweede ronde van het prestigieuze squashkampioenschap onderuit tegen hoger geplaatste tegenstanders.

De 27-jarige Anjema moest op de glazen baan zijn meerdere erkennen in regerend wereldkampioen Amr Shabana. De Egyptenaar, de laatste vijf jaar winnaar van het PSA Super Series evenement in Hong Kong, was in topvorm en zette de nationaal kampioen vanaf het begin van het duel onder druk. De als twaalfde geplaatste Anjema kon weliswaar goed meekomen met de nummer drie van de wereld, maar slaagde er nimmer in de wedstrijd te domineren: 6-11, 7-11, 8-11.


Bij de vrouwen was ook de 34-jarige Atkinson niet in staat om voor een sensatie te zorgen. De voormalig wereldkampioene vocht voor wat ze waard was tegen de Engelse Jenny Duncalf, maar de nummer twee van de plaatsinglijst had op alle ballen van de Nederlands kampioene een antwoord. Het werd dan ook 7-11, 9-11, 6-11 voor Duncalf. Begin mei had Atkinson tijdens het EK voor landenteams in Aix en Provence nog gewonnen van de mondiale nummer twee.

Meer informatie over de Hong Kong Open 2010 is te vinden op http://www.squashsite.co.uk/hk/