Vaness AtkinsonLaurens Jan Anjema en Vanessa Atkinson zijn goed begonnen aan de prestigieuze Hong Kong Open 2010. Orla Noom daarentegen kon het goede voorbeeld van haar illustere landgenoten niet volgen en sneuvelde in de eerste ronde.

De als twaalfde geplaatste Anjema moest vol aan de bak in de eerste ronde van het langstlopende squashkampioenschap op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. De 27-jarige Nederlander had veel te stellen met de Egyptenaar Omar Mosaad, maar op de beslissende momenten maakte de Hagenaar het verschil. 13-11, 11-9, 3-11, 11-4. In de volgende ronde van het PSA Super Series toernooi, waar US$145.000 te verdelen is, staat de vijfvoudig nationaal kampioen voor een zware opgave. Donderdag wacht hem een duel met regerend wereldkampioen Amr Shabana, die het evenement in Hong Kong de afgelopen vijf jaar op zijn naam schreef.

Bij de dames beet de 34-jarige Atkinson het spits af. De wereldkampioene van 2004, momenteel 14e op de mondiale ranglijst, moest hard werken om in een gelijkopgaande partij af te rekenen met de jonge Dipika Pallikal uit India. Het werd 11-9, 11-7, 6-11, 11-9 voor Atkinson, die het morgen in de tweede ronde moet opnemen tegen Jenny Duncalf (2). Atkinson en Duncalf troffen elkaar dit jaar al twee keer eerder. Tijdens het EK landenteams versloeg de ervaren Nederlandse haar hoger aangeslagen tegenstandster en route naar de historische Europese teamtitel. Een aantal weken later nam de nummer 2 van de wereld revanche tijdens de finale van het EK-individueel.

Orla Noom ging in de openingsronde van het met US$77.000 gedoteerde WISPA Gold kampioenschap onderuit tegen Annie Au (13). De Hoofddorpse, via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, kon tot halverwege de games goed meekomen, maar moest vervolgens telkens het antwoord schuldig blijven op de versnelling van de Hongkongse kampioene: 6-11, 9-11, 5-11.