Het Nederlandse herenteam is er in Aix en Provence niet in geslaagd om door te dringen tot de finale van de Europese Kampioenschap Squash voor landenteams. In de halve eindstrijd was de jonge ploeg, gecoacht door veelvoudig Nederlands kampioen Lucas Buit en de nieuwe Engelse topcoach Damon Leedale-Brown, niet opgewassen tegen het sterke Frankrijk. Het werd 0-4.


Dylan Bennett begon nog wel overtuigend aan zijn partij met Thierry Lincou, al jarenlang een vaste waarde in de mondiale top-10, maar na het nipte verlies van de eerste game in een tiebreak was het geloof weg bij de 25-jarige Eindhovenaar: 10-12, 6-11, 4-11. Kopman Laurens Jan Anjema wist de stand vervolgens niet in evenwicht te brengen. De 27-Hagenaar, dit jaar al goed voor drie toernooizeges, stond weliswaar lang op de baan tegen de voormalige nummer één van de wereld Gregory Gaultier, inmiddels zesde op de wereldranglijst, maar slaagde er niet in om het de razendsnelle Fransman echt lastig te maken. Het werd na 56 minuten 6-11, 4-11, 8-11.

Hierdoor had Frankrijk in de laatste twee partijen nog maar één game nodig om de eindstrijd te bereiken, een taak die door routinier Renan Lavigne al in het eerste bedrijf van zijn partij tegen Piedro Schweertman werd volbracht. De nederlagen van Schweertman (4-11, 7-11) en Sebastiaan Weenink (3-11, 6-11 tegen Mathieu Castagnet) waren dan ook louter van belang voor de statistieken.

In de strijd om het brons moeten de Oranjesquashers het net als vorig jaar opnemen tegen Wales. Toen verloor Nederland het duel om de derde plaats en eindigde het als vierde. De Nederlandse vrouwen spelen morgen wel de finale na de historische zege op Engeland eerder op de dag. Zij ontmoeten daarin gastland Frankrijk.

Meer informatie over het EK landenteams is te vinden op de officiële website www.eurosquash2010.com of op www.squashsite.co.uk/etc10.