De Nederlandse squashvrouwen stuiten zaterdagochtend om 11.00 uur op gastland Frankrijk in de finale van het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams. De Franse dames wonnen in de tweede halve finale met 2-1 van Ierland. Eerder op de dag had Nederland al voor een grote stunt gezorgd door titelverdediger Engeland uit te schakelen.

De winst van Frankrijk kwam tot stand door overwinningen van Maud Duplomb en Isabelle Stoehr. Duplomb, de Franse nummer drie, won de eerste wedstrijd met 11-8, 5-11, 11-4, 11-5 van Laura Mylotte, terwijl Stoehr met 11-7, 11-9, 11-4 het beslissende punt binnenhaalde tegen Aisling Blake. Tussendoor had de Ierse kopvrouw Madeline Perry haar team nog wel langszij gebracht door een 8-11, 11-8, 11-9, 11-4 zege op de jonge Française Camille Serme.

Nederland en Frankrijk stonden eerder dit toernooi ook al tegenover elkaar. In de laatste groepswedstrijd gingen de Oranjedames nipt onderuit tegen het gastland (1-2). Hierdoor stuitte Nederland al in de halve finales op grootmacht Engeland, waarvan het de laatste zeven EK-finales nog had verloren. Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom slaagden er echter dit keer wel in om de Engelsen te verslaan. Het was voor het eerst in de 32-jarige geschiedenis van het evenement dat de Engelse dames een wedstrijd verloren.

Meer informatie over het EK landenteams is te vinden op de officiële website www.eurosquash2010.com of op www.squashsite.co.uk/etc10.