nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgNatalie Grinham is er vandaag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de CIMB KL Open 2009. In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur bleek dat de langdurige absentie van de 30-jarige Almeerse diepe sporen heeft nagelaten. nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgNatalie Grinham is er vandaag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de CIMB KL Open 2009. In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur bleek dat de langdurige absentie van de 30-jarige Almeerse diepe sporen heeft nagelaten. De nummer twee van de wereld had in de kwartfinales van het met ruim 40.000 euro gedoteerde WISPA Gold toernooi weinig in te brengen tegen de vijf plaatsen lager gerangschikte Laura Lengthorn-Massaro. Binnen een half uur was het pleit reeds beslecht: 6-11, 9-11, 6-11.

De kansloze nederlaag van Grinham kwam overigens niet als een verrassing. De Nederlandse squashster, geboren in Australië, kwam medio november voor het laatst in actie tijdens een officiële wedstrijd. Begin januari kreeg de normaal gesproken razendsnelle speelster te kampen met kinkhoest, waardoor ze ook nog een gekneusde rib opliep. Pas een week geleden hervatte ze de training, waarna ze alsnog besloot om af te reizen naar Kuala Lumpur. Om op topniveau te acteren was het echter niet genoeg: “Ik ben blij dat ik weer gezond ben en op de baan sta, maar qua squash is er nog een boel werk te verrichten. Ik zit nog lang niet op mijn oude niveau en zal hard moeten werken om daar weer te komen. Gelukkig weet ik nu precies waar ik sta en kan ik volgende week weer beginnen met serieus trainen”, aldus Grinham.

De Engelse Lengthorn-Massaro moet het morgen in de halve finales opnemen tegen Natalie Grainger (4). De Amerikaanse won met 11-5, 11-5, 9-11, 11-9 van Omneya Abdel Kawy (7) uit Egypte. De overige halve finalisten zijn nog niet bekend.