nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgNatalie Grinham heeft haar eerste wedstrijd na een langdurige afwezigheid winnend afgesloten. De 30-jarige Almeerse was in de openingsronde van de CIMB KL Open 2009, een met $53,500usd gedoteerd proftoernooi, te sterk voor de Engelse qualifier Lauren Briggs. nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgNatalie Grinham heeft haar eerste wedstrijd na een langdurige afwezigheid winnend afgesloten. De 30-jarige Almeerse was in de openingsronde van de CIMB KL Open 2009, een met $53,500usd gedoteerd proftoernooi, te sterk voor de Engelse qualifier Lauren Briggs. Hoewel de Nederlandse squashster van Australische afkomst slechts drie games nodig had om de nummer twintig van de wereld van zich af te houden, was het geen eenvoudige klus voor Grinham. Het werd na 29 minuten wedstrijd uiteindelijk 13-11, 11-8, 11-9.

In de kwartfinales van het WISPA Gold kampioenschap in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur moet Grinham het nu wederom opnemen tegen Britse oppositie. Morgenmiddag (plaatselijke tijd) stuit ze op Laura Lengthorn-Massaro, de mondiale nummer zeven. De Engelse international was met 11-7, 15-13, 11-3 ook te sterk voor een qualifier, Jaclyn Hawkes uit Nieuw-Zeeland.

Grinham, al weer bijna twee jaar de nummer twee op de wereldranglijst, speelde medio november van het vorige jaar haar laatste officiële wedstrijd. Tijdens de Hong Kong Open 2008 werd ze destijds in de halve finales uitgeschakeld door haar zus Rachael. Sindsdien stond de speelster van Hemubo / Squash Almere buitenspel als gevolg van gezondheidsklachten. In januari werd het bacteriële virus kinkhoest geconstateerd bij de topsquashster, waarna ze ook nog eens een gekneusde rib opliep vanwege het vele hoesten. De verwachting was dan ook dat ze minimaal tot begin april uitgeschakeld zou zijn. Ruim een week geleden begon de Nederlandse echter al weer met trainen en besloot ze alsnog af te reizen naar Maleisië.

Naast Grinham en Lengthorn-Massaro bereikten ook alle andere geplaatste speelsters, waaronder topfavoriete Nicol David (1), Rachael Grinham (3) en Natalie Grainger (4) de volgende ronde. Vanessa Atkinson ontbreekt tijdens het toernooi in Kuala Lumpur. Zij geeft de voorkeur aan twee kleinere toernooien later deze maand in de Maleisische hoofdstad. Annelize Naudé werd reeds in het kwalificatietoernooi uitgeschakeld. Bij de heren waren er wel een aantal verrassingen. Klik hier voor alle uitslagen.