czechj27.jpgDe Nederlandse jeugdspelers hebben zich tijdens de Czech Junior Open 2009 van hun goede kant laten zien. Van de zeven aanwezige Nederlanders eindigden er vijf bij de eerste zes. Cigany Sierveld en Ilona Lagerweij gingen zelfs met de hoofdprijs naar huis. Roshan Bharos (jongens onder 15 jaar) en Rick Penders (boys U19) eindigden als vierde, Tim van der Pluijm werd zesde in de jongens onder 17 categorie.
czechj27.jpgDe Nederlandse jeugdspelers hebben zich tijdens de Czech Junior Open 2009 van hun goede kant laten zien. Van de zeven aanwezige Nederlanders eindigden er vijf bij de eerste zes. Cigany Sierveld en Ilona Lagerweij gingen zelfs met de hoofdprijs naar huis.

De 18-jarige Sierveld, in Praag als eerste geplaatst, kwam in een zinderende eindstrijd als sterkste uit de bus in de meisjes onder 19 klasse. De speelster van Hero Detachering / Amstelpark Squash hield aan het einde van de vijfde game haar hoofd koel tegen Anna Klimundova uit het gastland: 6-11, 11-6, 11-7, 9-11, 11-9. De drie jaar jongere Lagerweij had minder moeite om het jeugdtoernooi in de Tsjechische hoofdstad op haar naam te schrijven. In de finale van de categorie meisjes onder 17 jaar was ze een maatje te groot voor leeftijdsgenote Marika Doubravova: 11-7, 11-8, 11-4.

Miantha Kries werd in dezelfde klasse vijftiende. Roshan Bharos (jongens onder 15 jaar) en Rick Penders (boys U19) eindigden als vierde, Tim van der Pluijm werd zesde in de jongens onder 17 categorie. Tom Lucas eindigde in dezelfde leeftijdscategorie als 21e.