atkinson_liberty_bell.jpgVanessa Atkinson heeft voor de 20e keer in haar indrukwekkende squashcarrière een internationaal proftoernooi op haar naam geschreven. De 32-jarige Nederlandse, die in 2004 wereldkampioene werd en in 2005 en 2006 meerdere maanden de mondiale ranglijst aanvoerde, was in Philadelphia de sterkste tijdens de Liberty Bell Open 2009. In de eindstrijd van het met $11,100usd gedoteerde WISPA toernooi was de huidige nummer elf van de wereld duidelijk een maatje te groot voor Joshna Chinappa (4) uit India. atkinson_liberty_bell.jpgVanessa Atkinson heeft voor de 20e keer in haar indrukwekkende squashcarrière een internationaal proftoernooi op haar naam geschreven. De 32-jarige Nederlandse, die in 2004 wereldkampioene werd en in 2005 en 2006 meerdere maanden de mondiale ranglijst aanvoerde, was in Philadelphia de sterkste tijdens de Liberty Bell Open 2009.

In de eindstrijd van het met $11,100usd gedoteerde WISPA toernooi was de huidige nummer elf van de wereld duidelijk een maatje te groot voor Joshna Chinappa (4) uit India. Het werd 11-7, 11-7, 11-5 in het voordeel van onze als eerste geplaatste landgenote, die in de kwartfinales nog door het oog van de naald gekropen was tegen de talentvolle Joey Chan (Hong Kong).

Opvallend genoeg was het pas voor het eerst sinds februari 2006 dat Atkinson weer als winnares op het hoogste schavot van het podium stond. Destijds was de tienvoudig Nederlands kampioene de sterkste tijdens de Tournament of Champions in New York.

Atkinson blijft komende week in de Verenigde Staten om deel te nemen aan de Greenwich Open 2009, een zogenaamd WISPA Silver 30 toernooi. Donderdag komt de daar als vierde ingeschaalde Nederlandse voor het eerst in actie tegen de Engelse Dominique Lloyd-Walter. De Amerikaanse Natalie Grainger, de mondiale nummer vier, voert tijdens het proftoernooi in New York de plaatsingslijst aan.


07_englis_atkinson_hill_080.jpg