index_232.jpgIn het nieuwe jaar proberen we regelmatig een update te geven van de stand van zaken op de twee professionele circuits die de squashwereld kent. Na een korte ‘winterstop’ barstte afgelopen weekend het professionele squashgeweld in alle hevigheid los. Zo vonden er naast de MeerSquashHeroes Open 2009 in Hoofddorp, gewonnen door Bradley Hindle en Sarah Kippax, maar liefst vier andere proftoernooien plaats. Op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour was landgenote Vanessa Atkinson voor het eerst in 33 maanden weer eens de sterkste. index_232.jpgIn het nieuwe jaar proberen we regelmatig een update te geven van de stand van zaken op de twee professionele circuits die de squashwereld kent. Na een korte ‘winterstop’ barstte afgelopen weekend het professionele squashgeweld in alle hevigheid los. Zo vonden er naast de MeerSquashHeroes Open 2009 in Hoofddorp, gewonnen door Bradley Hindle en Sarah Kippax, maar liefst vier andere proftoernooien plaats.

Op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour was landgenote Vanessa Atkinson voor het eerst in 33 maanden weer eens de sterkste. In Philadelphia schreef de voormalig wereldkampioene de Liberty Bell Open 2009 op haar naam door Joshna Chinappa in straight games te verslaan. Bij de mannen stonden er afgelopen weekend drie toernooien op het programma.

Daryl Selby, speler van MeerSquashHeroes in de eredivisie, pakte de titel tijdens het sterk bezette Comfort Inn Open 2009 in het Canadese Vancouver. De Fransman Gregoire Marche legde in Barcelona beslag op zijn derde titel op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. Het supertalent stond tijdens de Rocafort Open 2009 geen enkele game af. In het Amerikaanse St. Louis tenslotte ging de toernooizege tijdens de St. Louis Invitational 2009 naar de Egyptenaar Mohammed Ali Anwar Reda.

Deze week staan er toernooien in Wales, Canada en de Verenigde Staten op het programma. Ook verschillende Nederlanders komen dan in actie. Rene Mijs doet mee aan de Welsh Open 2009 in Cardiff, Vanessa Atkinson gaat in New York tijdens de Greenwich Open 2009 op jacht naar haar tweede proftitel in twee weken en Laurens Jan Anjema begint zijn nieuwe squashseizoen eveneens in de ‘Big Apple’ tijdens de Tournament of Champions 2009.