wwteam44.jpgEgypte heeft voor een grote sensatie gezorgd tijdens het WK voor landenteams door in eigen land de wereldtitel te veroveren. In een herhaling van de finale van 2006 werd titelhouder Engeland in een ware thriller met 2-1 geklopt. Engy Kheirallah was de held van het gastland. Zij klopte in de beslissende partij de veel sterker ingeschaalde Alison Waters met 12-10 in de vijfde game. Nederland sloot een teleurstellend WK af met een zevende plaats. In de laatste wedstrijd werd Hong Kong met 3-0 verslagen. wwteam44.jpgEgypte heeft voor een grote sensatie gezorgd tijdens het WK voor landenteams door in eigen land de wereldtitel te veroveren. In een herhaling van de finale van 2006 werd titelhouder Engeland met 2-1 geklopt. Twee jaar geleden was de finaleplaats van Egypte een complete verrassing. Dit keer was de jonge formatie als tweede geplaatst, uiteraard achter Engeland, dat voor de achtste keer op rij in de WK-finale stond.

Met de nummers vijf (Alison Waters), zes (Jenny Duncalf) en acht (Laura Lengthorn-Massaro) van de wereld in de gelederen, was de Engelse ploeg huizenhoog favoriet, maar in een bloedstollend duel trok Egypte, dat de mondiale nummers 7 (Omneya Abdel Kawy), 19 (Engy Kheirallah) en 23 (Raneem El Weleily) op de baan bracht, aan het langste eind. Dat gebeurde pas in de vijfde game van de derde en beslissende partij, die met 12-10 werd gewonnen door Kheirallah.

Nederland eindigde tijdens het WK voor dames in Cairo teleurstellend als zevende. De Oranjedames van bondscoach Nicole Beumer, in Egypte als vijfde geplaatst, verloren gedurende het evenement van zowel Maleisië (0-3), Egypte (0-3) als Australië (1-2). Vanessa Atkinson, Annelize Naudé, Orla Noom en Dagmar Vermeulen sloten het wereldkampioenschap echter wel met een positieve noot af. In de laatste partij werd Hong Kong met 3-0 verslagen.

Atkinson hield in de openingspartij in vijf games het supertalent Annie Au van zich af: 11-2, 8-11, 11-8, 9-11, 11-3. Noom stelde vervolgens de zevende plaats veilig voor Oranje door zich tegen Liu Tiz Ling knap terug te vechten van een 2-1 achterstand in games: 11-8, 7-11, 8-11, 11-7, 11-6. De laatste wedstrijd tussen nationaal kampioene Naudé en Joey Chan was niet meer van belang en werd uiteindelijk ook niet meer gespeeld. Het winstpunt kwam daardoor reglementair bij Nederland terecht.

Twee jaar geleden eindigden de Nederlandse vrouwen nog als vierde. Toen verloren ze de strijd om het brons van Maleisie, dat ook dit keer derde werd. Over twee jaar vindt het WK voor landenteams plaats in Nieuw-Zeeland. De voormalige Australische Natalie Grinham, de nummer twee van de wereld, is dan speelgerechtigd voor Nederland.