dutch_pair_naude_l_and_atkinson_before_they_competed_against_eachother.jpgDe Nederlandse squashsters kunnen bij het wereldkampioenschap voor landenteams in Cairo ten hoogste zevende worden. Het als vijfde ingeschaalde Oranje, dat een dag eerder in de kwartfinales onderuit ging tegen het sterke gastland Egypte, verloor vrijdag in de Play-Offs om de plaatsen vijf tot en met acht enigszins teleurstellend van Australië en treft nu Hong Kong dat niet opgewassen was tegen Ierland. De eindstrijd van het WK landenteams gaat tussen Egypte en Engeland. dutch_pair_naude_l_and_atkinson_before_they_competed_against_eachother.jpgDe Nederlandse squashsters kunnen bij het wereldkampioenschap voor landenteams in Cairo ten hoogste zevende worden. Het als vijfde ingeschaalde Oranje, dat een dag eerder in de kwartfinales onderuit ging tegen het sterke gastland Egypte, verloor vrijdag in de Play-Offs om de plaatsen vijf tot en met acht enigszins teleurstellend van Australië en treft nu Hong Kong dat niet opgewassen was tegen Ierland.

De spannende confrontatie met de Australische vrouwen werd beslist in een marathonpartij. Nadat nationaal kampioene Annelize Naudé verloren had van Donna Urquhart (11-8, 6-11, 7-11, 9-11) en Vanessa Atkinson Oranje dankzij winst op Kasey Brown (11-7, 11-9, 11-4) weer op gelijke hoogte had gebracht, leek Orla Noom aardig op weg naar de individuele- en teamwinst. De 23-jarige nummer 41 van de wereld won de eerste twee games, maar gaf de partij tegen Lisa Camilleri daarna alsnog uit handen: 11-6, 11-7,12-14, 5-11, 9-11. Na zestig minuten wist de formatie van bondscoach Nicole Beumer dat de zevende plek het hoogst haalbare is in Cairo.

De eindstrijd van het WK landenteams gaat tussen Egypte en Engeland. Het als tweede geplaatste gastland was in een spannende strijd net iets sterker dan Maleisië (4). De grote favoriet Engeland had geen enkele moeite met de Nieuw-Zeelandse dames.