Natalie Grinham is als enige Nederlandse squash(st)er doorgedrongen tot het finaleweekend van de prestigieuze Dunlop British Open 2008. De 30-jarige Almeerse rekende in haar openingswedstrijd tijdens het ‘Wimbledon van het squash’ af met Rebecca Chiu. Vanessa Atkinson en Laurens Jan Anjema daarentegen konden het goede voorbeeld van hun nieuwe landgenote niet volgen. Natalie Grinham is als enige Nederlandse squash(st)er doorgedrongen tot het finaleweekend van de prestigieuze Dunlop British Open 2008. De 30-jarige Almeerse rekende in haar openingswedstrijd tijdens het ‘Wimbledon van het squash’ af met Rebecca Chiu.

De mondiale nummer twee, die in februari besloot om de Australische nationaliteit te verruilen voor die van haar man
Tommy Berden (viervoudig nationaal squashkampioen), was in vier games te sterk voor de speelster uit Hong Kong: 9-4, 9-0, 6-9, 9-4. In de kwartfinales moet Grinham het nu opnemen tegen de Française qualifier Isabelle Stoehr, die Omneya Abdel Kawy uit Egypte in vier games de baas was.

Vanessa Atkinson en Laurens Jan Anjema konden het goede voorbeeld van hun nieuwe landgenote niet volgen. Voormalig wereldkampioene Atkinson, die momenteel de negende plaats in neemt op de wereldranglijst, pakte in haar eerste ronde partij nog wel de openingsgame tegen Shelley Kitchen (6), maar daarna was de Nieuw-Zeelandse oppermachtig: 10-8, 3-9, 4-9, 2-9.

Bij de mannen slaagde de 25-jarige Anjema er niet in om in de tweede ronde voor een stunt te zorgen. De drievoudig Nederlands kampioen, inmiddels de nummer 17 van de wereld, ging in straight games onderuit tegen Karim Darwish (8). Anjema probeerde van alles, maar slaagde er niet in om het spel van de sterke Egyptenaar te ontregelen. In 47 minuten was het pleit beslecht: 7-11, 5-11, 10-12.

In de eerste ronde had de Nederlander nog wel gewonnen van de Zuid-Afrikaan Jesse Engelbrecht.