Squasher Laurens Jan Anjema heeft donderdag de tweede ronde van de Dunlop British Open 2008 bereikt. De 25-jarige Hagenaar, in Liverpool als vijftiende geplaatst, versloeg in zijn openingspartij de Zuid-Afrikaanse qualifier Jesse Engelbrecht in vier games: 11-6 4-11 11-6 11-2. De drievoudig Nederlands kampioen stuit nu op Karim Darwish, de nummer acht van de wereld uit Egypte. Squasher Laurens Jan Anjema heeft donderdag de tweede ronde van de Dunlop British Open 2008 bereikt. De 25-jarige Hagenaar, in Liverpool als vijftiende geplaatst, versloeg in zijn openingspartij de Zuid-Afrikaanse qualifier Jesse Engelbrecht in vier games: 11-6 4-11 11-6 11-2. De drievoudig Nederlands kampioen stuit nu op Karim Darwish, de nummer acht van de wereld uit Egypte.

Anjema was tevreden met zijn eerste wedstrijd: “Ik won de eerste game zo snel dat ik zelf niet eens in mijn ritme was gekomen. Ik dacht dat ik de tweede game ook makkelijk naar mij toe zou trekken, maar hij begon ineens erg goed te spelen en verraste mij daardoor. Gelukkig gingen de derde en vierde game weer een stuk beter. Ik kijk er naar uit om nu tegen Karim te spelen. Vorige maand in Koeweit was hij de sterkste, dus nu is het mijn beurt. ” aldus de Nederlandse nummer zeventien van de wereld.

Het vrouwentoernooi van de British Open begint vrijdag met twee Nederlandse speelsters. Natalie Grinham (2) neemt het in de eerste ronde op tegen Rebecca Chiu uit Hong Kong. De tweede Nederlandse in het hoofdtoernooi, Vanessa Atkinson, stuit op de Nieuw-Zeelandse Shelley Kitchen. De voormalige wereldkampioene is niet geplaatst, Kitchen is de nummer zes van de plaatsingslijst. Annelize Naude slaagde er niet in om zich te plaatsen voor de laatste zestien. De nationaal kampioene was in de laatste kwalificatieronde volstrekt kansloos tegen de Australische Kasey Brown: 3-9, 2-9, 0-9.