Niels Hoevenaars wint Ricochet toernooi

ALPHEN AAN DEN RIJN, 17 maart 2006 -  Niels Hoevenaars heeft heel knap een goede prestatie neergezet door drie top 10 spelers van de Nederlandse Ricochet ranglijst te verslaan. Al is Niels wel een A squashspeler en heeft hij al 2 keer eerder meegedaan, toch blijft het een opmerkelijke prestatie. Squashers die hem zijn voorgegaan zijn o.a. Lucas Buit en Kim van de Bosch. Vooral laatstgenoemde is de onofficiële beste Ricochetspeler van Nederland, al zal Lucas Buit dat zwaar betwisten.

Ricochet wordt ook wel een kleine broertje van squash genoemd. Een leek zal meer overeenkomsten, dan verschillen zien tussen squash en ricochet. Een squash- of ricochetspeler zal de verschillen meer opvallen. Beide sporten worden tussen vier muren gespeeld en er wordt gebruik gemaakt van rackets en een rubberen balletje. Echter bekijken we beide sporten gedetailleerder, dan zijn de verschillen behoorlijk. Een ricochetbaan is kleiner en heeft op drie meter hoogte een plafond. Dit plafond mag je dus ook daadwerkelijk gebruiken, zogenaamde ceiling shots. Ricochet rackets zijn kleiner en het balletje is lichter. Een ricochetbaan heeft een ingebouwde elektronische scorebord, dat door de spelers op de baan kan worden bediend.

Een ervaren squashspeler zal vooraf snel de inschatting maken dat Ricochet simpel te spelen is en dat klopt. Echter als men een wedstrijd gaat spelen tegen een echte ricochetspeler, dan komt men snel van een koude kermis thuis. Het vergt wel enige tijd en oefening om het spel echt door te krijgen.

Niels Hoevenaars versloeg in de finale de nummer 2 van de Ricochet ranglijst , Martijn Wiedenhoff. De volledige uitslagen alsmede meer informatie, kun je vinden op http://www.ricochet.nl/.