APELDOORN, 17 maart 2006 - Van diverse squashcentra in midden en westen van Nederland heeft Euregio Squash de vraag gekregen of er ook niet een competitie volgens het Euregio Squash concept opgezet kan worden in dit deel van Nederland.

Dat er dus behoefte is aan een dergelijke nieuwe regionale competitie naast de reguliere SBN competitie moge duidelijk zijn. Euregio Squash hecht echter groot belang aan directe communicatie met alle betrokken (haleigenaren, squashverenigingen, trainers, spelers) op lokaal niveau. Ook lokaal initiatief en actieve deelname aan organisatie zijn onmisbare ingrediënten voor het ‘oprichtingsrecept’ van een nieuwe regionale Euregio competitie. Met Gé Alderden van de Amstelhof Health Club als coördinator en ‘karretrekker’ voor midden en west Nederland is aan deze twee belangrijke voorwaarden voldaan. Daarom is besloten de oprichting van een nieuwe Euregio competitie nu daadwerkelijk in gang te zetten.

In principe zal voor de nieuwe competitie het zelfde gelden als voor de twee bestaande Euregio competities: er zal worden gespeeld volgens het Euregio concept, inclusief gemeenschappelijk competitieboekje aan het begin van het seizoen en standen, uitslagen en ranking via de Euregio Squash website. Op deze manier kan op een snelle manier een goede en stabiele basis gelegd worden voor een nieuwe competitie. Deze methode is vorig seizoen ook met groot succes toegepast voor een nieuwe Euregio competitie in noord Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) En zij wordt al 11 jaar gebruikt voor de Euregio competitie in oost Nederland (Gelderland, Overijssel, Nordrhein Westfalen)

Voor degenen die het nog niet kennen, het Euregio Squash concept in het kort:

• Spelen op zaterdagmiddag/zondagmiddag vanaf 13:00 uur
• Spelen 1x per 3 a 4 weken in periode september - april.
• Altijd driehoekswedstrijden, dus iedereen speelt 2x per competitiemiddag.
• Maximaal een uur reizen.
• Minimaal 8 teams in een poule.
• Heren/gemengde/dames en jeugd teams zijn mogelijk.
• Uitslagen, standen en ranking via internet, worden binnen week bijgewerkt.
• Baanhuurvergoeding voor centrum van ongeveer 3 euro/per uur/per baan.
• Inschrijfgeld per team van 125 euro per seizoen. Geen verdere kosten of verplichtingen. (dus geen verplichte bijdrage per baan !)

In totaal nemen momenteel bijna 100 teams aan de Euregio Competities deel en wordt zij actief ondersteund door ongeveer 40 squashcentra en squashverenigingen in Nederland en Duitsland. De verwachting is dat dit voor het seizoen 2006/2007 zal groeien naar 150 teams en ongeveer 60 squashcentra.

Een oprichtingsbijeenkomst voor de competitie in midden en west Nederland staat gepland op zondagmiddag 7 mei om 14:00 uur in de Amstelhof Health Club in Uithoorn. Doel van deze bijeenkomst is het toelichten van de Euregio competitie opzet, het tellen van de neuzen en het plannen van verdere vervolgstappen. Wilt je hier bij aanwezig zijn? Neem dan even contact op met Gé Alderden.

Adresgegevens:

Amstelhof Health Club
Noorddammerweg 30
1424 NX Uithoorn
Tel. 0297-531855
www.amstelhof.com

Voor meer informatie over Stichting Euregio Squash, zie website www.euregio-squash.nl

Voor meer informatie over de op te richten competitie in midden en west Nederland:

Gé Alderden
Irislaan 62
1424 CM De Kwakel
Tel. 06-24145471
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisatie achtergrond
Euregio Squash is een stichting opgericht in 1994 door een aantal samenwerkende haleigenaren, squashtrainers en squashers met als primair doel de promotie van de squash sport in het Euregio gebied.
Het dagelijks bestuur van de stichting bestaat uit 10 actieve vrijwilligers met een groot squashhart. Daarnaast zijn er een aantal vrijwilligers die Euregio Squash alleen tijdens evenementen helpen. In het bestuur zitten zowel squashers, squashtrainers als haleigenaren. Het bestuur vergadert ongeveer 1 x per twee maanden.
Een aantal bestuursleden zijn ook actief bij andere squash organisaties zoals de Junior Cup (
www.junior-cup.de ) en World Squash Day. ( www.worldsquashday.nl )