De dames van Hemubo / Squash Almere zijn gisterenavond tegen een duidelijke nederlaag aangelopen in de squasheredivisie. De Almeerse ploeg verloor in Amsterdam kansloos van titelfavoriet Amstelpark: 2-14. Door de nederlaag zakte Squash Almere naar de derde plaats op de ranglijst. 

Zonder kopvrouw Natalie Grinham en de Zuid Afrikaanse Tenille Swartz leek de uitwedstrijd tegen de Amsterdamse formatie vooraf op een ‘’mission impossible’’. Amstelpark trad de Almeerders tegemoet met maar liefst vier (buitenlandse) toppers uit de top veertig van de wereld en leek op papier een maat te groot. Een voorspelling die, helaas voor het jonge en talentvolle Almeerse team, ook bewaarheid werd.Toptalent Milou van der Heijden, net 16 jaar oud, kon Aisling Blake een game bijhouden, maar had in het vervolg geen antwoord meer op het krachtige spel van de Ierse: 6-9, 1-9, 2-9. Het tweede grote talent van Squash Almere, Melissa Meulenbelt, bood de Italiaanse Manuela Manetta verrassend goed weerstand en snoepte zelf een game af van de nummer 38 van de wereld: 2-9, 9-0, 2-9, 5-9.

Margriet Huisman was vervolgens in de derde wedstrijd van de avond gelijkwaardig aan landgenote Annelize Naude, die de zestiende plaats op de wereldranglijst in neemt. De 22-jarige Huisman, woonachtig in Almere, was echter niet in staat om de belangrijke punten naar haar toe te trekken en moest zich met 8-10, 9-5, 4-9, 6-9 gewonnen geven. Routinier Daphne Albada Jelgersma kwam er in de slotpartij niet aan te pas tegen Jaclyn Hawkes uit Nieuw Zeeland: 1-9, 0-9, 5-9.

Na een korte winterstop gaat de eredivisie competitie begin januari weer van start. De dames van Hemubo / Squash Almere nemen het op 16 januari uit op tegen Squash Zwolle. Het herenteam speelt een week eerder al, thuis tegen kampioenskandidaat Squash Utrecht.