Roel Tolner
COLUMN
Roel Tolner

 

"Lucas Buit er uit !"

 


Geacht Squashweb publiek het zal u niet ontgaan zijn, hij is het toch nog geworden.... mijn squashkind heeft het gemaakt tot Bondscoach. Aangezien hij schijnbaar een luis in de pels is van sommige andere lieden die hem niet zien zitten viel mij het volgende op!
De stichting bescherming bedreigde pels dieren heeft al aan de bel getrokken en stickers in diverse squashclubs gehangen met de tekst;

-SLOT ER OP- BUIT ER UIT!!!

Hij is net aangesteld hoe is het toch mogelijk?!

Bij navraag blijkt dat men dacht dat ie BONT- COACH geworden was en dat hij laatst was gesignaleerd met een stuk in zijn kraag... ja hij had het te bont gemaakt, maar om meteen te denken dat het een kraag was van een "blauw-vos" gaat me te ver. Maar… blauw was ie wel.
Bont en blauw is een vaste combinatie, maar voor hem wordt het Bond en rood (alleen niet meer zo rood als vroeger).
Ik heb de Squashbond een brief gestuurd met het verzoek om alvast een deel van zijn salaris op mijn rekening over te maken als hij mij gaat imiteren als trainer. Plagiaat is strafbaar dus meneer Buit kijk maar uit er wordt op U gelet.
Wel is nu al bekent dat Lucas de kerst niet haalt als coach!! Lijkt wel voetbal . En voetbal is oorlog en hier volgt het lijstje met vermeende "oorlogmisdadigers" anno 2009; Verbeek, Stevens, Van Hanegem, Jonker en Westerhof die snapten er echt schijnbaar dit jaar de ballen niet van.

Ander onderwerp nu, squash en muziek, een groot aantal van jullie weet niet eens dat ik zanger ben van een band en dat we zo af en toe eens een op(ro)tredentje hebben in een achteraf kroegje of zelfs in een squashclub. We spelen jaren 70-80 covers en hebben o.a. in Squash Apeldoorn, Squash Hillegom, Meersquash gespeeld en ook 1 keer in Bussum. In Bussum heb ik ook een paar jaar als trainer gewerkt en mijn band heeft meegewerkt aan de prachtige verbouwing die daar heeft plaatsgevonden. Baas Ruud v.d. Brink vroeg ons te komen spelen op een vrijdagavond, “omdat dan het weekend voor de deur staat”, zei Ruud dan, kunnen de mensen 2 dagen bijkomen van jullie op(ro)treden… waarom vraag je ons dan eigenlijk????? Leuk hoor zoiets te horen.
Wij hebben onze sportieve muzikale wraak gekregen en wel zodanig dat tijdens ons optreden het veelkoppige publiek spontaan de tent begon af te breken en aangezien we diverse toegiften moesten spelen stonden er uiteindelijk noch wat muren overeind maar het volk lag aan onze voeten. Ruud heeft dat weekend nodig gehad om zijn verbouwingsplannen met grote spoed er doorheen te drukken en ik moet toegeven dat zeer mooi is geworden.
Ook Marcel Dol van Squash Hillegom heeft van ons "meeslopende" optreden gebruik gemaakt om 10 banen over te houden na een weer zo'n verplichte geslaagde verbouwing. Het is volgens Marcel schrijnend om te zien hoe de kredietcrisis zo om zich heen grijpt! Daarom heeft hij besloten om in april tijdens een toernooi bij hem Hutspot uit te gaan delen voor hongerige squashertjes.
Laatst kregen we nog fanmail van een ex "Bouwvallige" dame, die schreef ons dat ze uit volle borsten had mee gezongen en die waren toen net als een paar ballonnen geklapt?! Na revisie bij een lokale plastische chirurg heeft ze toch de "zaken" weer rond gekregen en kan ze weer zonder explosie gevaar meezingen. Haar verzekeringsmaatschappij heeft haar wel dringend verboden nooit meer naar onze optredens te komen!

Roel Tolner