Het starttoernooi van de Wilson tour is traditiegetrouw altijd bij Squash Ede. Ondanks dat het samenviel met de SBN competitiestart, was het toernooi goed bezet. Niet alleen in aantal, maar ook in sterkte. Zo deden bij de dames A, drie top 10 spelers van Nederland mee en maakte bij de heren A, de Fransman Stephan Galifi zijn rentree. Galifi was de afgelopen 2 jaar geschorst vanwege het overtreden van de dopingregels. Daarnaast deed bij de heren, Rachel Grinham uit Australië mee. Zij is de nummer twee van de Wereld en verblijft in Nederland, sinds de Forexx Dutch Open, in afwachting van de British Open. Zij beschouwt de strijd met de mannen als een goede training en voorbereiding.

Galifi is het niet verleerd
Hij moest twee jaar lijdzaam toekijken vanaf de kant, maar afgelopen weekend speelde hij weer voor het eerst een toernooi. De Fransman is vaak in Nederland en combineert dan het spelen in de Eredivisie met Wilson toernooien. Nadat hij in de eerste ronde eenvoudig de kersverse eigenaar van squashcentrum Vorden, Hessel reekers, had verslagen, mocht hij het opnemen tegen de nummer 2 vd Wereld bij de dames, Rachel Grinham. Grinham had in de 1e ronde de nr. 15 van Nederland, Pieter Bijen, met 3-0 verslagen. Galifi is echter van een andere klasse. De voormalige nr. 37 van de Wereld was te goed voor de kleine Australische speelster en won vrij simpel met 3-0. In de finale was zijn tegenstander Rene Mijs. De nr. 7 van Nederland had in de halve finale gewonnen van Frank Hartkoren. Galifi won de finale met 3-0 en liet bij vlagen zijn natuurlijke klasse zien. Toch is hij nog niet op zijn vroegere niveau en is hij nog niet wedstrijdfit. Echter zelfs in deze vorm is hij nog te goed voor de nummer 7 van Nederland.

Kronenmeyer wint
Bij de dames helaas een geen finale, omdat Margriet Huisman in de halve finale een blessure opliep in haar wedstrijd tegen Cigany Sierveld. Zij won die wedstrijd nog wel op haar tandvleesl met 3-2, maar moest daarna opgeven. Karen Kronenmeyer had  in de halve finale Milja Dorenbos met 3-0 verslagen. Door de opgave van Huisman won zij dus de titel. De strijd om de derde plaats werd beslecht in het voordeel van Milja Dorenbos.

In de overige categorieën waren vooral de Victorianen succesvol. Met zes podiumplaatsen waren ze de best presterende club. Meersquash was met 3 podium plekken een goede tweede. Daarnaast twee jonge winnaars. Tomas de Paauw won de heren B met overmacht en Guido Ploem zegevierde in de heren C. Bij de Dames B was Tessa ter Sluis dichtbij een toernooizege, maar verloor in de finale van haar Ma, Marjolein . De vraag is of dat nog vaker gaat gebeuren, want de jonge Tessa gaat met de maand vooruit.  Bij de heren D won een debutant, Stephan Versteegh.

De volgende locatie van de Wilsontour is Meersquash Hoofddorp op 6 & 7 oktober.