Vanuit het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ zet Squash Bond Nederland in op het verbeteren van de spelregelkennis bij squashers. Voor zowel beginnende als gevorderde squashers is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de basisregels om het spelplezier te vergroten en de veiligheid op de baan te bevorderen.

Squash Bond Nederland is bezig met de ontwikkeling van een spelregelmodule vanuit het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’, waarbij een elektronische spelregelquiz (ondersteund door foto’s en video’s) het resultaat is. Clubs kunnen deze module uitzetten bij de spelers voordat zij wedstrijden gaan spelen.

Eerst worden de huidige spelregels van de squashsport omgezet naar begrijpelijke taal. Tijdens 4 cursusdagen wordt er gewerkt aan deze spelregels, zodat deze opgenomen kunnen worden in de spelregelmodule. Voor deelname aan deze cursus spelregels in begrijpelijke taal en het uitwerken hiervan zijn wij op zoek naar een vrijwilliger. Ben jij betrokken bij de squashsport en lijkt het je leuk om je hier verder in te verdiepen? Wellicht is deze functie dan iets voor jou.

Na afronding van deze module gaan wij zo snel mogelijk van start met de spelregelmodule en bieden wij de clubs en squashers een tool om de spelregelkennis te testen.  

Read more on:  http://www.squash.nl/news/88191/SBN-aan-de-slag-met-spelregelmodule