piedro_20057Piedro Schweertman is er niet in geslaagd om zijn derde toernooizege op de PSA World Tour te boeken. De 27-jarige Zeeuw verloor zaterdagavond in de eindstrijd van de Ukrainian Squash Open 2011 in straight games van de Duitser Jens Schoor. Het werd 9-11, 4-11, 5-11.

De als derde geplaatste Schweertman kende een goed toernooi in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Op de weg naar de finale versloeg de Nederlander achtereenvolgens de Engelsman Richard Birks (3-0), de Deen Caspar Grauball Nielsen (3-1) en de Fransman Fabien Verseille (3-1). In de toernooiclimax was de als tweede ingeschaalde Schoor voor de derde keer in korte tijd echter een sta in de weg voor de international. Eerder had de Duitser Schweertman al verslagen in Tenerife (december 2010) en Zwitserland (maart 2011).

Voor Schweertman was het de vijfde keer in drie jaar tijd dat hij de finale haalde van een internationaal proftoernooi. Twee van de vijf finales, toevalligerwijs beiden in eigen land, zette hij om in winst. Vorig jaar was de nummer 99 van de wereld, de sterkste tijdens de 'MeerSquashHeroes Open 2010 in Hoofddorp en de Q-sourcing Trophy 2010 in Barendrecht.

Ook Dylan Bennett, Bart Ravelli en Frank Hartkoren kwamen in actie tijdens de open squashkampioenschappen van Oekraïne, gedoteerd met een totale prijzenpot van $5,000. De Brabander Bennett maakte zijn favorietenrol niet waar. De als eerste gerangschikte Eindhovenaar ging al in de kwartfinales in vijf games onderuit tegen Verseille. De Hoofddorpers Ravelli en Hartkoren kwamen beiden de openingsronde niet door. Ravelli verloor van de Deen Rasmus Nielsen (0-3), terwijl zijn teamgenoot bij eredivisionist 'MeerSquashHeroes het moest afleggen tegen Raphael Kandra (0-3) uit Duitsland.

De Ukrainian Squash Open 2011 maakt deel uit van de Professional Squash Association (PSA) World Tour. Tijdens het herenevenement in Kiev (Oekraïne) is een totale prijzenpot van $5,000 te verdelen. 20% hiervan is bestemd voor de winnaar. Tevens zijn er punten voor de wereldranglijst te verdienen. De kampioen krijgt 90 punten, de runner-up 60, de halve finalisten 35, de kwartfinalisten 20 en de verliezers in de eerste ronde 13.