natalie-2008-ForexxDutchOpenSquash_18103Natalie Grinham is tijdens de Texas Open 2011 in het Amerikaanse Dallas in de kwartfinales blijven steken. De 33-jarige squashster ging kansloos onderuit tegen Rachael Grinham. Het werd 3-11, 3-11, 5-11.

De ongeplaatste Nederlandse, met een wildcard toegelaten tot de hoofdronde van het internationale proftoernooi in Dallas, begon niet fit aan het duel met haar een jaar oudere zus, die tijdens het WISPA Silver 30 kampioenschap als eerste is gerangschikt. De nationaal kampioene kampte de laatste dagen met griep en liep in de eerste ronde ook een lichte teenblessure op. Vanaf het begin van de partij was duidelijk dat winst er niet in zat voor de jongere Grinham, met een kansloze nederlaag tot gevolg.

"Het zat er vandaag niet meer in. Ik voel me al de hele week slecht en mijn zware partij van gisteren was de druppel. Ik kon niet meer goed bewegen en tegen Rachael is dat wel nodig met al haar drops en flicks. Het is frustrerend, maar ik kijk toch terug op een goede trip," aldus de geboren Australische.

Met de nederlaag in Texas komt er een einde aan de succesvolle drieweekse trip van Grinham 'junior'. naar Noord-Amerika. De Almeerse vertrok als de nummer 32 uit Nederland en keert door haar goede prestaties in achtereenvolgens Canada (toernooizege), de Kaaimaneilanden (kwartfinales) en de Verenigde Staten (kwartfinales) volgende maand terug in de mondiale top-20. Naar verwachting zal ze dan de zeventiende plaats innemen op de WISPA World Ranking.

Het was overigens voor het eerst sinds Grinham's zwangerschap dat ze op de WISPA World Tour uitkwam tegen haar zus, de nummer 4 van de wereld. Daarvoor speelde het tweetal, afkomstig uit Toowoomba in Australië, ook al 21 keer tegen elkaar in officiële wedstrijden. Rachael won 14 keer, Natalie boekte 8 zeges.

In de halve finales van de Texas Open 2011, gedoteerd met een totale prijzenpot van $40,000, moet Rachael Grinham (1) het zaterdag opnemen tegen de Engelse Sarah Kippax (7). Kasey Brown (2) uit Australië en de Nieuw-Zeelandse titelverdedigster Joelle King (3) strijden in de onderste helft van het schema voor een plek in de eindstrijd van het laatste grote toernooi in het mondiale profcircuit tot eind juli.