piedro-NK-Squash-2009_21923Piedro Schweertman is tijdens de PSA Baillargues 2011 in de gelijknamige Franse plaats vroegtijdig uitgeschakeld. De 27-jarige squasher moest al in de openingsronde zijn meerdere erkennen in Ben Coleman.

De nederlaag van Schweertman kwam als een verrassing voor de insiders. De Zeeuw, die gisteren op de nieuwste mondiale ranglijst de top-100 binnendrong, was in Frankrijk als vierde ingeschaald en staat bekend om zijn stabiele spel. Tegen de ongeplaatste Engelsman had de Nederlander echter een offday. Alleen in het derde bedrijf wist hij gelijke tred te houden met zijn opponent. Het werd na 40 minuten 7-11, 6-11, 9-11.

Een dag eerder kon ook Frank Hartkoren zijn koffers pakken. De Hoofddorper was in de kwalificaties niet opgewassen tegen Declan James uit Engeland, een van de beste jeugdspelers in Europa, en ging daardoor in vier games onderuit.

Over PSA Baillargues 2011

De PSA Baillargues 2011 maakt deel uit van de Professional Squash Association (PSA) World Tour. Tijdens het herenevenement in Baillargues (Frankrijk) is een totale prijzenpot van $5,000 te verdelen. 20% hiervan is bestemd voor de winnaar. Tevens zijn er punten voor de wereldranglijst te verdienen. De kampioen krijgt 90 punten, de runner-up 60, de halve finalisten 35, de kwartfinalisten 20 en de verliezers in de eerste ronde 13.