Squashster Orla Noom is er in het Canadese Montreal niet in geslaagd om de hoofdronde te bereiken van een internationaal squashtoernooi. Tijdens de Atwater Cup 2011 ging de Hoofddorpse in de laatste kwalificatieronde in vijf games (11-7, 3-11, 11-9, 1-11, 8-11) onderuit tegen de Canadese kampioene Miranda Ranieri.

Door de uitschakeling van Noom vertegenwoordigen alleen Vanessa Atkinson en Natalie Grinham ons land deze week tijdens het WISPA Silver 20 toernooi waar een totale prijzenpot van vijfentwintigduizend Amerikaanse dollars te verdelen is.

Atkinson, sinds deze maand vijfendertig jaar oud, is tijdens de Atwater Cup als eerste gerangschikt. In de openingsronde stuit de voormalig wereldkampioene, inmiddels de nummer tien van de wereld, woensdagavond (lokale tijd) op een speelster uit het kwalificatietoernooi. De twee jaar jongere Grinham is in Montreal niet geplaatst. De Almeerse stuit daardoor vandaag in haar eerste partij op de nummer vier van de plaatsingslijst, Donna Urquhart uit Australië.