Tijdens de tweede ronde van de junior league (regio Amsterdam/Almere/Haarlemmermeer) was het nu de beurt aan Amsterdam West om de competitie te organiseren. Amsterdam West 1, West 2 en Squashmere waren weer van de partij en het team uit Haarlemmermeer deed voor de eerste keer mee. Ondanks het feit dat het voor Haarlemmermeer allemaal geheel nieuw was (de competitiesetting, de spanning en de officiële zwarte bal) kwam het team toch ijzersterk uit de startblokken en wist meteen te winnen van West 2 met overtuigende cijfers (9-4).

Aan het einde van de dag was West 1 dit keer in eigen huis de sterkste ploeg, door alle wedstrijden te winnen. Squashmere werd tweede, en Haarlemmermeer haalde 10 punten tijdens deze competitieronde en kon West 2 zo met 1 punt verschil van zich af houden.

In de zogeheten dagfinale was West 1 wederom de sterkste ploeg en wist Squashmere voor de tweede keer te verslaan, ditmaal met 8-2. Hoewel er bij West 2 een speler uitviel door blessure, was Haarlemmermeer ook nu weer de betere ploeg door met 7-4 te winnen van West 2.

Het was weer een geslaagde dag met veel leuke wedstrijden. Er was veel strijd en emoties liepen soms hoog op. Langzamerhand beginnen de spelers te wennen aan de wedstrijdrituelen van competitie spelen, scheidsrechteren en coachen en aanmoedigen van hun ploeggenootjes. De jeugdteams leren op zo’n dag wat winnen is, maar ook wat verliezen is.

De jeugdcompetitie is een combinatie tussen een uitwisselingstoernooi en competitie. Het werkt als volgt. Iedere club mag één of twee teams afvaardigen. De leeftijd moet zijn tussen de 9 jaar en 14 jaar en het niveauverschil mag niet te groot zijn . De vier jeugdteams spelen 1 keer per maand op zondag 3 teamwedstrijden. De teamwedstrijden worden net zo gespeeld als bij de senioren, alleen spelen de kinderen best of three. Elke game levert het team 1 punt op en het winnende team krijgt 2 extra punten. Na afloop wordt de stand opgemaakt. De bedoeling is dat er dan bij elke club een keer gespeeld wordt. Aan het eind van alle speelrondes zal er een ‘play off’ gespeeld wordt tussen de twee regio’s.

De volgende wedstrijd is op zondag 6 maart in Center Point Almere.

Uitslagen tweede ronde

A'dam West 1

-

Almere

8-3

A'dam West 2

-

Haarlemmermeer

4-9

A'dam West 1

-

Haarlemmermeer

10-0

A'dam West 2

-

Almere

4-8

A'dam West 1

-

A'dam West 2

10-1

Haarlemmermeer

-

Almere

1-10

 

Stand na twee speelrondes

 

 

Gespeeld

Totaal

1

West 1

6

46

2

Squashmere

6

37

3

Noord

3

27

4

West 2

6

12

5

Haarlemmermeer

3

10

 

2e-ronde-jeugdsquash-001

2e-ronde-jeugdsquash-002

2e-ronde-jeugdsquash-004

2e-ronde-jeugdsquash-005

2e-ronde-jeugdsquash-006

2e-ronde-jeugdsquash-007

2e-ronde-jeugdsquash-008

2e-ronde-jeugdsquash-009

2e-ronde-jeugdsquash-010