De dames van ‘MeerSquashHeroes hebben woensdag de landstitel veroverd in de Nederlandse squashcompetitie. De uitwedstrijd tegen Squash Almere werd afgetekend met 15-0 gewonnen, waardoor de Hoofddorpers niet meer te achterhalen zijn door de concurrentie.

In Almere zorgden Natalie Grinham (tegen Margriet Huisman), Orla Noom (tegen Ilona Lagerweij), Kim Hannes (tegen Daphne Albada Jelgersma) en Tessa ter Sluis (tegen Laura Lagerweij) voor de winstpunten voor de nieuwe landskampioen, die zich voor het eerst sinds 1999 weer tot beste squashploeg van Nederland wist te kronen.

Na 5 speelronden heeft het ongeslagen ‘MeerSquashHeroes 70 punten veroverd. Victoria Rotterdam staat met nog een speelronde te gaan op 47 punten. Op 2 maart spelen beide teams in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen elkaar. Hierin staat dus alleen nog maar de eer op het spel.

In de herencompetitie kon ‘MeerSquashHeroes niet juichen. Thuis werd met 5-9 verloren van Squash Zwolle. Teamcaptain Tommy Berden zette de thuisploeg nog wel op voorsprong via een eenvoudige 11-8, 11-3, 11-4 zege op Jeroen van Vilsteren. Kopman Bart Ravelli en Frank Hartkoren slaagden er vervolgens niet in de winst binnen te slepen. De 23-jarige Ravelli moest zijn meerdere erkennen in de sterke Duitser Simon Rosner (9-11, 9-11, 10-12), terwijl zijn even oude teamgenoot het pas na 5 games moest afleggen tegen de ervaren Lucas Buit. Het werd na een spannende strijd 6-11, 11-8, 12-10, 7-11, 7-11.

Door de nederlaag deelt ‘MeerSquashHeroes de vierde plaats in de eredivisie nu met Squash Maastricht. Beide teams hebben 77 punten uit 11 wedstrijden. HSRC De Diepput, volgende week de tegenstander van de Hoofddorpse mannen, staat derde met 83 punten, terwijl Squash Zwolle, de nummer 6 van de ranglijst, een achterstand heeft van 8 punten op de felbegeerde vierde plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de afsluitende Play-Offs.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.toernooi.nl.