Vanessa Atkinson heeft zich teruggetrokken voor het NK Squash 2011, dat donderdag van start gaat in Amsterdam. Dat maakte organisator Squash Bond Nederland woensdag bekend. De 34-jarige titelverdediger kampt met een schouderblessure.

Door de afmelding komt de 12-voudig nationaal kampioene niet meer in actie op Nederlandse bodem als professioneel squashster. De voormalig wereldkampioene, op dit moment de nummer 10 van de wereld, stopt in mei van dit jaar met squash op het hoogste niveau. Het NK zou voor Atkinson, de meest succesvolle Nederlandse squashster uit de geschiedenis, de laatste keer zijn dat ze in Nederland acte de presence zou geven.

De terugtrekking van Atkinson zorgde ook voor een aanpassing in het speelschema. De 32-jarige Natalie Grinham is nu als eerste geplaatst. De geboren Australische, die in 2008 de nationaliteit aannam van haar man Tommy Berden, doet voor het eerst mee aan de nationale titelstrijd. Haar teamgenote bij eredivisionist ‘MeerSquashHeroes, de Hoofddorpse Orla Noom, is de nummer 2 op de plaatsingslijst. Milja Dorenbos (3) en Melissa Meulenbelt (4) completeren de top-4.

Bij de mannen doen alle toppers wel gewoon mee aan het NK. Laurens Jan Anjema is de gedoodverfde favoriet. Naast de 28-jarige titelverdediger worden ook Dylan Bennett, Piedro Schweertman en Sebastiaan Weenink door de plaatsingscommissie geacht de halve finales te bereiken.