Het hoofdtoernooi van de Hong Kong Open 2010 gaat woensdag van start met 3 Nederlanders. Naast Laurens Jan Anjema en Vanessa Atkinson, die tijdens het prestigieuze squashkampioenschap een beschermde status hebben als gevolg van hun (hoge) positie op de wereldranglijst, schaarde Orla Noom zich vandaag ook bij de 32 beste squashsters. De 24-jarige Hoofddorpse versloeg in de laatste kwalificatieronde Carmen Lee uit Hong Kong met overtuigende cijfers: 11-7, 11-2, 11-2.

De linkshandige Noom, de nummer 40 van de wereld, moet het morgenmiddag in de openingsronde van het Gold kampioenschap op de Women's International Squash Players Association (WISPA) World Tour wederom opnemen tegen een speelster uit het gastland. De als 13e geplaatste Annie Au is dan haar tegenstandster. Atkinson, door de organisatie als 12e ingeschaald, stuit in haar eerste partij op qualifier Dipika Pallikal uit India.

Bij de mannen lootte Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema, de nummer 12 van de plaatsingslijst, een moeilijke tegenstander in de persoon van Omar Mosaad. De Egyptenaar staat 19e op de mondiale ranglijst en won dit jaar al 2 toernooien. De Hong Kong Open 2010 maakt deel uit van de Professional Squash Association (PSA) Super Series, een reeks van 10 toptoernooien meetellend voor de PSA World Ranking.

 

hong-kong-squash-open-2010