Laurens Jan Anjema heeft in de tweede ronde van de Australian Open 2010 zijn meerdere moeten erkennen in de Fransman Thierry Lincou. De 27-jarige squasher speelde een goede partij, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de nummer zeven van de plaatsingslijst.


Anjema begon uitstekend aan zijn duel met de wereldkampioen van 2004. Hij won de eerste game met overmacht en hield ook in het tweede bedrijf lange tijd gelijke tred met zijn ervaren tegenstander, die op het eind van de game echter een tandje bij schakelde en daarmee de partij weer in evenwicht bracht. Game drie ging snel naar de Fransman, die eenvoudig door leek te stomen naar de overwinning. De als twaalfde geplaatste Anjema dacht daar anders over en rechtte nog eenmaal zijn rug. De Hagenaar kreeg op 10-9 een kans om de vierde game binnen te slepen, maar faalde. Lincou maakte dankbaar gebruik en sleepte uiteindelijk een zwaarbevochten 5-11, 11-9, 11-4, 13-11 zege uit het vuur.

“Ik speelde goed vandaag en had mijn kansen om te winnen”, vertelde een aangeslagen Anjema. “Uiteindelijk gaat het om de belangrijke punten aan het eind van de games en op die momenten maakt Thierry de ballen wel af en ik niet. Dat was het grote verschil.”

De Nederlander zal zich nu gaan voorbereiden op de Hong Kong Open die later deze maand (24-29 augustus) op het programma staat. Anjema stuit daar in de eerste ronde op de Egyptenaar Omar Mosaad. Bij winst wacht een mogelijke confrontatie met regerend wereldkampioen Amr Shabana.