lj_09_Dutch_D4_120_sLaurens Jan Anjema is goed begonnen aan het nieuwe squashseizoen. De 27-jarige Hagenaar was in de eerste ronde van de Australian Open 2010 in straight games te sterk voor de Amerikaanse kampioen Julian Illingworth.

De als twaalfde geplaatste Nederlander begon onwennig aan zijn duel met Illingworth, die zich via de kwalificaties had geplaatst voor het hoofdtoernooi van het nieuwe PSA Super Series toernooi in Canberra. Anjema speelde drie maanden geleden zijn laatste wedstrijd op de PSA World Tour en dat was duidelijk te merken. Halverwege de eerste game kwam de linkshandige squasher, de nummer twaalf van de wereld, echter in zijn spel, waarna hij het restant van de partij domineerde. Zowel in het tweede als het derde bedrijf nam hij al vroeg afstand van zijn tegenstander en kwam hij nimmer in de problemen. Het werd uiteindelijk 11-7, 11-8, 11-7.

In de tweede ronde van de Australian Open, gedoteerd met een totale prijzenpot van US$ 142.500, moet de vijfvoudig Nederlands kampioen het donderdag (plaatselijke tijd) opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de Fransman Thierry Lincou (7) en de Australiër Stewart Boswell