Orla Noom is doorgedrongen tot de finale van de open squashkampioenschappen van Carcassone. In de Zuid-Franse kustplaats boekte de 24-jarige squashster zaterdag twee knappe overwinningen.

De als derde geplaatste Noom versloeg gisteren in de ochtenduren allereerst Gaby Schmol. Twee maanden geleden had de Hoofddorpse nog verloren van de Zwitserse kampioene, maar dit keer nam ze op passende wijze revanche. Noom verloor nog wel de openingsgame, maar was daarna oppermachtig: 4-11, 11-8, 11-6, 11-6. Een kleine zes uur later werd ook Lauren Siddall aan de zegekar gebonden. De Engelse, tijdens het WISPA Tour 4 kampioenschap in Carcassone als tweede ingeschaald, kwam er niet aan te pas tegen de sterke Noom en slaagde er dan ook niet in om een game te winnen. Met een 11-5, 11-9, 11-8 zege plaatste de linkshandige Nederlandse zich voor de climax van het met vijfduizend Amerikaanse dollars gedoteerde toernooi.

In de finale moet Noom het opnemen tegen de Deense toernooifavoriete Line Hansen, die in de eerste ronde Milou van der Heijden had uitgeschakeld. Voor Noom, de mondiale nummer 43, is het de tiende keer dat ze een finale speelt op de WISPA World Tour. Van de voorgaande negen edities won ze er vijf. De laatste finale die ze speelde in India (oktober 2009) won ze.