Squashster Orla Noom heeft zich vrijdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinales van het internationale proftoernooi in het Franse Carcassone. De 24-jarige Hoofddorpse klopte in haar openingspartij Lisa Aitken uit Schotland in straight games. Het werd 11-8, 12-10, 11-9. De linkshandige speelster stuit nu op de ongeplaatste Gaby Schmol uit Zwitserland.


Voor Noom was het de eerste keer dat ze in actie kwam sinds het Europese Kampioenschap voor landenteams twee weken geleden. In het voor Nederland zeer succesvol verlopen EK haalde Noom in de finale tegen Frankrijk het beslissende punt binnen. Hierdoor boekte de Oranjedames een historische zege. Het was voor het eerst in de 33-jarige geschiedenis van de Europese titelstrijd dat een ander land dan Engeland zich liet kronen tot Europa’s beste.

Milou van der Heijden slaagde er tijdens het met vijfduizend Amerikaanse dollars gedoteerde WISPA toernooi in Frankrijk niet in om het goede voorbeeld van haar landgenote te volgen. De 19-jarige inwoonster van Valkenswaard ging kansloos onderuit tegen toernooifavoriete Line Hansen (1) uit Denemarken: 5-11, 6-11, 3-11.