Annelize Naudé, Orla Noom en Margriet Huisman zijn van 21 t/m 23 mei 2010 de grootste trekpleisters tijdens de Hemubo Squash Trophy 2010 in Almere. Het internationale proftoernooi voor vrouwen maakt deel uit van de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour en telt daardoor mee voor de wereldranglijst.


Het Nederlandse drietal was onderdeel van het succesvolle Nederlandse damesteam dat afgelopen weekend historie schreef in het Franse Aix en Provence. Samen met kopvrouw Vanessa Atkinson veroverde het trio zaterdag voor het eerst in de geschiedenis de Europese titel voor landenteams door in de finale gastland Frankrijk met 2-1 te verslaan. Een dag eerder hadden de Oranjedames ook al voor een enorme stunt gezorgd door titelverdediger Engeland uit te schakelen. De Engelse dames hadden alle voorgaande edities van de Europese titelstrijd winnend weten af te sluiten. De laatste zeven keer klopten ze Nederland in de finale.

De 24-jarige Noom en de negen jaar oudere Naudé hebben tijdens de Hemubo Squash Trophy 2010 een beschermde status. De Hoofddorpse (Noom) is als derde geplaatst, de Amsterdamse (Naudé) is de nummer vier van de plaatsingslijst. Ook Milou van der Heijden is rechtstreeks toegelaten tot het WISPA Tour 4 kampioenschap. De 25-jarige Huisman, die een thuiswedstrijd speelt op de banen van Squash Almere, moet zich via de kwalificaties zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Het deelnemersveld in Almere wordt aangevoerd door Aisling Blake uit Ierland en Lauren Siddall uit Engeland.

Aan de Hemubo Squash Trophy 2010, gedoteerd met een totale prijzenpot van vierduizend Amerikaanse dollars, doen twintig speelsters mee uit acht landen. Het speelschema zal in de week voorafgaand aan het evenement bekend gemaakt worden.

Deelnemersveld

Hoofdtoernooi
1    Aisling Blake (Ierland)
2    Lauren Siddall (Engeland)
3    Orla Noom (Nederland)
4    Annelize Naudé (Nederland)
5    Lauren Selby (Engeland)
6    Birgit Coufal (Oostenrijk)
7    Josefa Bertilsson (Zweden)
8    Laura Pomportes (Frankrijk)
9    Milou Van Der Heijden (Nederland)
10  Ivonne Diaz (Mexico)
11  Imelda Salazar Martinez (Mexico)
12  Carrie Hastings (Engeland)

Kwalificaties
1    Dagmar Vermeulen (Nederland)
2    Zephanie Curgenven (Engeland)
3    Chloe Mesic (Frankrijk)
4    Margriet Huisman (Nederland)
5    Milja Dorenbos (Nederland)
6    Melissa Meulenbelt (Nederland)
7   Nihal Alaa Bayoumi (Egypte)
8   Ilona Lagerweij (Nederland)