nederlands_team.jpgDe Nederlandse squashteams beginnen morgen aan het Europese Kampioenschap squash voor landenteams in het Zweedse Malmö. nederlands_team.jpgDe Nederlandse squashteams beginnen morgen aan het Europese Kampioenschap squash voor landenteams in het Zweedse Malmö.

De Oranjemannen, die voor het eerst onder leiding staan van veelvoudig nationaal kampioen Lucas Buit, openen het toernooi morgenochtend om 11.00 uur tegen Zwitserland. De als derde geplaatste herenploeg, bestaande uit Dylan Bennett, Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink, Rene Mijs en Bart Ravelli, moet het verder opnemen tegen Schotland (woensdag, 14.30 uur) en het ijzersterke Frankrijk (donderdag, 16.00 uur). Nederland moet bij de eerste twee eindigen in groep B om de halve finales te bereiken.

De Nederlandse squashdames zijn tijdens het EK in Zweden als tweede ingeschaald, achter de grote favoriet Engeland. De voormalige Australische Natalie Grinham treedt voor het eerst op als kopvrouw van de Oranjedames. Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom maken ook deel uit van het keurkorps van bondscoach Nicole Beumer. Nederland speelt, eveneens in poule B, achtereenvolgens tegen Wales (dinsdag, 18.30 uur), Denemarken (woensdag, 13.00 uur) en Frankrijk (donderdag, 10.00 uur). Ook voor de damesploeg geldt dat een plek bij de beste twee vereist is om door te dringen tot de laatste vier.

Real time scores kunnen gevolgd worden via de website van toernooipartner
Horizon.

Poule-indeling heren

Poule A                                 Poule B
Engeland (1)                       Frankrijk (2)
Duitsland (4)               
        NEDERLAND (3)
Wales (5)                    
         Zwitserland (6)
Spanje (8)                  
          Schotland (7)

Poule-indeling dames

Poule A                      
           Poule B
Engeland (1)                       NEDERLAND (2)         
Ierland (4)                   
         Frankrijk (3)
Duitsland (5)              
         Denemarken (6)
België (8)                   
          Wales (7)